Японія надає 2,82 млн доларів на проекти з відновлення Сходу

2019-05-20
Японія надає 2,82 млн доларів на проекти з відновлення Сходу

 

Уряд Японії надає Україні $2,82 млн на гуманітарні потреби, підтримку вразливих верств населення та відновлення східних областей. Про це повідомлено під час спільної прес-конференції Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, Надзвичайного і Повноважного посла Японії в Україні Такаші Кураі та Координатора системи ООН в Україні Оснат Лубрані.

Сукупний обсяг фінансування з часів незалежності України склав 3,1 млрд доларів. А з часу Революції Гідності, після подій на Майдані, підтримка тільки посилилась і зараз вона становить 1,87 млрд доларів.

Так, з 2015 року ООН, за допомоги наданих Японією коштів, змогла відновити понад 30 соціальних об'єктів та іншої інфраструктури. Це мости, насосні станції, лікувальні заклади, реабілітаційні центри, школи.

У цьому ж році, у рамках допомоги, передбачені гранти для малого та середнього бізнесу на створення стартапів. Зазначимо, що наданий Урядом Японії транш у розмірі 2,82 млн доларів буде спрямовано на задоволення гуманітарних потреб, підтримку вразливих верств населення, відновлення східних областей України та закупівлю медичного обладнання для госпіталю Міністерства оборони.

Допомога надаватиметься в рамках чотирьох проектів, які впроваджують агентства системи ООН в Україні, зокрема Програма розвитку ООН (ПРООН), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС).

За інформацією Мінрегіону