В місті Щастя відбулися заходи з нагоди Дня Соборності України

2019-01-22

В Щасті пройшли заходи з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. З самого ранку навчальні заклади міста традиційно відзначили знаменну подію символічним «Ланцюгом єднання» та тематичними заходами.

Також у міських бібліотеках розміщено тематичні виставки з нагоди 100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. В цей день згадування та урочисте зачитування Акту Злуки відбувається в кожному культурному закладу країни, бо саме 22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі було проголошено історичний документ, який затвердив факту об'єднання Придніпровської і Західної України в єдину державу.

В міському Палаці культури в урочистій обстановці з великого екрану присутні побачили постаті державних діячів України та історичні події 100-річної давнини. Шлях поміж сторіччям – це Ланцюг єднання живого слова, коли  на урочистому заході кожен виступ творчих колективів нагадує про суть Дня Соборності. Це нагадування про те, як важливо не тільки створити єдину незалежну Україну, а й зберегти її вільною і сильною. І в тому, щоб докладати до цього і своїх сил і щоби бачити майбутнє своїх дітей саме в Україні, і є справжній патріотизм.

ФОТОЗВІТ