Військовослужбовців запросили на перегляд стрічки «Луганський форпост»

2019-12-03

До Дня Збройних Сил України Державне агентство України з питань кіно разом із Міжнародним продюсерським центром «Фор-Пост» за підтримки Генерального штабу ЗСУ та Міністерства у справах ветеранів, окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб підготувало показ героїко-патріотичних документальних фільмів у кінотеатрах міст України.

А саме, сьогодні, 3 грудня 2019 року у глядацькій залі Палацу культури міста Щастя відбувся показ документального фільму «Луганський форпост». Військовослужбовці, які охороняють рубежі держави зараз, мали змогу зануритися у події 2014 року.

Пам’ятне 31 серпня 2014 року, коли українські воїни залишили руїни Луганського аеропорту. Російсько-окупаційні війська ще три дні боялися зайти на його територію і рівняли артилерією рештки головного термінала. Вцілілим залишився лише бункер, який слугував нашим бійцям останнім прихистком і бойовим рубежем. Оборона аеропорту тривала 146 днів…

У фільмі використано унікальні фото- та відеоматеріали, надані бійцями. Цей фільм, як і інші документальні та художні військові стрічки, особливий прикладами героїзму військовослужбовців.