Відзначення Дня Гідності та Свободи у Щасті

2019-11-21

Відзначення Дня Гідності та Свободи у Щасті

День гідності та Свободи – свято в Україні, що відзначається 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій : Помаранчевої революції (2004р.) та Революції гідності (2013р.).

 Події що відбувались з нашим суспільством на зламі 2013/14 років та відбуваються сьогодні, мають доленосне значення для України та українців. Це надзвичайно важкий період та іспит для України, коли українці продемонстрували свою гідність, своє прагнення до свободи.

Про вир революційних події згадували сьогодні щастинці в сквері Пам’яті. Керівник військово-цивільної адміністрації Дмитро Скворцов звернувся до присутніх із словами подяки  учасникам національно – визвольної  боротьби, значення всіх тих, хто відстояв перемогу Революції Гідності та сьогодні мужньо боронить рідну землю. Нехай буде мирне небо над українською землею, добробут й родинна злагода у домівках  українців, не згасає віра в щасливе майбутнє Української держави, - додав очільник міста.

Керівники та співробітники комунальних підприємств та установ, представник райдержадміністрації,  учасники АТО та мешканці міста згадали героїв хвилиною мовчання. А квіти, покладені до меморіалу та спогади учасника подій 2013 року Сергія Ткаченка говорили самі за себе – о небайдужості до долі України, про об’єднання зусиль усіх пересичених громадян задля побудови європейської незалежної  та заможної держави

До святкування Дня Гідності та Свободи підготувалися також навчальні заклади. Шкільний парламент учнів ЗОШ № 1 зустрічав сьогодні кожного учня, вчителя, гостя вітальними листівками. Цей крок зростання наших шкільних громадських активістів. Нагадаємо про активну діяльність новоствореної дитячої громадської організації «Молоді міцні лави». Також у школах, ліцеях, міських та учбових бібліотеках міста усю неділю проходила низка заходів. Це виховні години під гаслом «Українці – гідна нація», тематичні уроки «Україна пам’ятає, світ визнає!», книжкові виставки та перегляд тематичних фільмів.