ЦПС м. Щастя розвиває навички із стресостійкості та упевненості у собі

2019-08-01

У Центрі психосоціального супроводу (ЦПС) м. Щастя щомісяця проводяться тренінгові заняття психологічного спрямування. У липні 2019 це були заняття, спрямовані на тренування стресостійкості а також упевненості у собі. Тематика обирається згідно із рекомендаціями необхідних навичок для збереження психічного здоров’я у кризових ситуаціях ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я).

Стрес - це перенапруження систем організму. Стрес виникає з різного приводу і без будь-яких приводів. В умовах невизначеності, постійної напруги, властивій для кожного, хто проживає на лінії розмежування і знає звуки війни, людина боїться невідомого та заповнює цей простір своїми страшними фантазіями. Що буде? Чим це закінчиться? Організм в стані стресу працює дещо інакше, ніж у спокійному стані, але часто не вистачає психологічної компетентності впоратися зі стресовими ситуаціями та з власними реакціями. І з метою інформування про механізм стресу та засобам боротьби з ним психолог Центру психосоціального супроводу Фєтісова Тетяна Євгенівна для мешканців міста Щастя провела заняття з теми "Стрес та стресостійкість".

Запит на тему заняття "Упевненість у собі" ми отримала ще під час курсового навчання "Навички психологічного відновлення", коли аналізували 10 засобів розвитку резільєнтності американської психологічної асоціації, одним з яких є розвиток упевненості у собі. Зазначимо, що резільєнтність  – це життєстійкість або стресостійкість, тобто вміння виходити із кризових ситуацій гідно, з найменшими втратами (емоційними чи психологічними).Тож фахівці Центру психосоціального супроводу розробили й проводять додаткове тренінгове заняття для усіх охочих клієнтів Центру. Проводить тренінг координатор ЦПС Щастя Анастасія Ярошенко.

Під час заходу, у малих групах учасники виокремили риси та навички упевненої людини, після чого розпочали тренування їх у собі. Одним з ключових завдань цього разу стало вміння казати "Ні". Є безліч різних ситуацій, у яких важко відмовити, проте якщо внутрішнє бажання сказати "ні" - варто це робити. А ч вмієте казати «ні» Ви? Чи вважаєте себе упевненою у собі людиною і чи хочете отримати нові навички?

Учасники групи вирішили продовжити роботу та наступного разу поділитися власними результатами, а також попрацювати із іншими навичками упевненої людини, окремо розглянемо тему «Самооцінка» вже 31.07.19 о 17:30.

 

У серпні заплановано 2 тренінгових заняття:

·         15.08.19 о 17:30 – «Особливості розвитку психіки дитини в умовах кризових подій»

·         22.08.19 о 17:30 – «Взаємини чоловіка та жінки: родина – це підтримка або, як не зіпсувати відносини в умовах постійного стресу та невизначеності»

Приходьте до нас за адресою: вул. Центральна 11/6. На ці та інші тренінгові заняття у Центр психосоціального супроводу можна записатись за тел. 066 235 40 33.

Такі плідні заходи існують завдяки запиту та зацікавленню клієнтів у рамках проекту «Психосоціальна підтримка та супровід постраждалих внаслідок конфлікту в Україні» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, Malteser International Мальтійської служби допомоги в Україні, який реалізує ГО "Української асоціації фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій" (Психологічна кризова служба)

 

Інформація ЦПС м.Щастя