Свято захисника України – це єдність трьох поколінь

2017-10-17

В не форматній обстановці відсвяткували День захисника України мешканці міста Щастя. Захід відбувся напередодні святкової дати, 13 жовтня, тому військові мали нагоду відсвяткувати свій професійний день два дні поспіль.


Свято захисника та українського козацтва об’єднало учнів середніх шкіл міста та професійного ліцею. Школярі вишикувалися парадним каре у фойє Палацу культури, а головував, безперечно на святі, дух козацької мужності та завзятості.


Недарма в нашому місті зросла команда козацької слави «Молода Січь», яка вже третій рік виграє районний етап військово-патріотичної гри «Джура». Молоді козаки, вихованці щастинської середньої школи №2, вперше виступили у Щасті, у своєму рідному домі, та показали глядачам окремі, найбільш видовищні, номери зі своєї програми. Команду на святі представила педагог-організатор Загуменнова Н.О., разом з якою команда готується до ігор, виступає, перемагає і йде далі, до нових етапів, не тільки ігрових, але і життєвих. Адже, як показав виступ хлопців, вони освоїли не тільки стройову, медичну, стрілецьку, спортивну підготовку, а й, перш за все, стали згуртованою командою однодумців.


Хлопці та дівчатка з «Молодої Січі» дійсно стали прикладом для першокласників, котрих у цей день було посвячено в маленькі козачата. Раніш, кожен учнівський заклад міста самостійно проводив посвяту в козачата. Традиційно це виглядало урочисто та гарно, однак, як красиво виглядала уся щастинська малеча - першокласники цього дня. Школярі не тільки присягнули, отримали відзнаку козацьку та разом заспівали марш маленьких козачат, а, також, зуміли познайомитись зі справжньою службовою собакою, яка охороняє кордон.


Ще однією знаковою подією ознаменувалось це свято - презентацією дружини юних поліцейських "Щит,перша ланка якої була створена на базі середньої школи №1. Ініціював створення дружини начальник поліцейського відділку м. Щастя Кокшаров М.М. Він розповів присутнім щодо цілей та задач, які постануть перед юними поліцейськими під час несення служби. За півроку, запевнив Максим Миколайович, можливо чекати перших суттєвих результатів та поповнення дружини новими мотивованими прихильниками правопорядку. Можливо чекати суттєвих змін в подальшому, дружина згодна готуватись по справжньому, та не тільки вивчати закони та норми державо створення, а також серйозно займатись спортивною підготовкою.


Прикладом такого підходу показали студенти ліцею №50. Школярі та гості свята с захопленням дивилися на приклад справжньої бойової підготовки. Хлопці, студенти ліцею, показували розбір і збір автомата - на час, однією рукою і з зав'язаними руками. При цьому, це виглядало видовищно і, можна сказати, що не один десяток хлопчаків захоче познайомитися ближче з азами військової підготовки.


«Свято вдалось», - таку думку висловив в.о.міського голови Олександр Богиня та представники групи цивільно-військового співробітництва, прикордонної служби, поліцейського управління області. Солдатська полева каша, гаряча та запашна, зварена військовослужбовцями бригади №14, завершила свято, яке з’єднало три покоління – маленьких козаків, «Молоду Січь», дружину «Щит» та військовослужбовців, які зараз виконують військовий обов'язок перед батьківщиною.

У шкільних закладах Щастинська міська дитяча бібліотека запропонувала тематичні книжкові перегляди.