Спрощено умови надання житлових субсидій громадянам

2019-11-05
Спрощено умови надання житлових субсидій громадянам
 

Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 і від 27 липня 1998 р. № 1156» спрощено умови призначення житлових субсидій окремим категоріям громадян.

Зокрема, надано можливість призначення житлової субсидії дитячим будинкам сімейного типу на понаднормову площу житла.

Також при призначенні житлової субсидії до доходу дитячим будинкам сімейного типу не враховується матеріальна допомога, яка виплачується за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів, та стипендія на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, та придбані дитячим будинкам сімейного типу транспортні засоби.

Під час призначення житлової субсидії не враховуються доходи одного з подружжя, якщо обом більше 60 років і вони проживають у сільській місцевості або селищах міського типу, у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства.

Субсидія військовослужбовцям призначатиметься без отримання інформації про сплату ними єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За наявності причепа, з дати випуску якого минуло менше 5 років, домогосподарство матиме право на субсидію.

Зазначені зміни застосовуються при поданні нової заяви та декларації для визначення права при призначенні житлової субсидії вищезазначеним категоріям громадян після набрання чинності постанови № 878, тобто з 22 жовтня 2019 року.

Право осіб, яким субсидію було призначено до 22 жовтня 2019 року, не переглядається.