Щастя святкує свій День народження

2019-09-14

Учасники конкурсу  «Громада своїми руками» приурочили відкриття двох знакових проектів до святкування Дня міста Щастя. Біля щастинської середнії школи  № 2 відкрили площадку із штучним покриттям для волейболу та баскетболу. Спортивна площадка, як зазначив директор Луганської ТЕС Борис Сафонов  - це подарунок усьому місту від компанії ДТЕК та народного депутата Вікторії Гриб. В.о.керівника військово-цивільної адміністрації Світлана Клімкова тепло привітала усіх щастинців із ще одним великим спортивним  подарунком для міста, відтепер опікуватися здоровим способом життя стане рамного легше, зазначила очільник міста. Подарунки юним спортсменам від ДТЕК, дружні аплодисменти переможцям першого товариського матчу між двома школами, яскравий виступ команди підтримки – таке спортивно-творче відкриття волейбольної площадки задало тон святкуванню Дня міста Щастя.

В 15 годин площа Миру розцвіла цікавими та незвичайними творчими зонами. Персонажі українського літературного фольклору розгулювали площею, а неподалік в ретро зоні щастинці  із задоволенням фотографувалися біля старого патефону та старовинного дзеркала, яке мабуть пам’ятає солом’яні капелюшки та чепурні фраки.  Майстер-класи із зав’язування платків та краваток, театральної майстерності прикували увагу містян. А дитячий подів та щиру радість викликав домашній тваринний цирк.   Саме так, виставка домашніх улюбленців перетворилася у розвагу, де кожен маленький пітомець  смог показати не тільки свою красу, але й на що він здатен. Жива музика, декоративно-прикладне мистецтво від Щастинської школи мистецтв стали прикрасою свята.

 

До Дня міста усі навчальні заклади підготували свої презентації. Цього року це стали фотороботи  під назвою «Моє улюблене Щастя». Разом із школами виставили фотознімки та відкрили  свій проект «Мандруючи Донбасом» учасники фотостудії  "Junior style". Світлана Клімкова, в.о. керівника ВЦА міста Щастя побажала студійцям творчих успіхів та сказала, що щиро вражена представленими дитячими роботами. Альона Андрусіва та Олександра Агєєва – керівники студії розповіли про творчі задуми та вже раніш здійснені проекти. Красота Донбасу надихає дітей, а керівники-товарищи-друзі, допоможуть досягти майстерності.

Вечірня частина відкрилася флешмобом «Живе серце Щастя». Биття серця, його жага до життя стали алегорією рідного міста, яку яскраво представили вихованці Школи мистецтв. Їх червоне серце передало живу іскру усім щасницям та дало відлік святковим урочистостям.

Червона доріжка, по який піднялися на святково вбрану сцену в.о.керівника міста Світлана Клімкова, народний депутат України Вікторія Гриб, керівництво Новоайдарскої РДА та району Тетяна Новікова та Віктор Макогон, директор Луганської ТЕС Борис Сафонов. Вітання з нагоди 56-річчя Щастя від очільника міста та гостей були теплими та щирими. Кращих містян нагородили почесними грамотами та цінними подарунками очільник міста, народний депутат України та керівники району. А юним спортсменам Вікторія Гриб вручила баскетбольні м’ячі з побажанням подальших перемог у змаганнях товариських та професійних.

Після святкового концерту співаків міста щастинцям  подарували концертну шоу-програму  «Поліграф ШарікоFF». Серега — український  хіп-хоп- виконавець вразив щастинців, його виступ – це безліч приємних емоцій та на останок виконання відомого хіта «Черний бумер». 

ФОТОЗВІТ