Розглянуто першочергові питання підготовки енергетичної системи області до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років

2018-07-17
Розглянуто першочергові питання підготовки енергетичної системи області до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років
 

Про це та запуск ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» сьогодні йшлося на нараді, яку провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Під час заходу обговорено низку питань. Зокрема, щодо режиму роботи Луганської ТЕС, Северодонецької ТЕЦ, стану магістральних та розподільчих мереж, результати перевірки електричного обладнання ТОВ «ЛЕО» до проходження осінньо-зимового періоду 2018-2019 років.

Також на нараді розглянуто питання щодо підготовки проекту розпорядження КМУ «Про виділення коштів на здійснення першочергових невідкладних заходів, пов’язаних із запобіганням виникненню надзвичайних ситуацій на об’єктах критичної інфраструктури життєзабезпечення Луганської області внаслідок аварій на електричних мережах».

Разом з цим, учасники окремо обговорили підготовку ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» до запуску виробництва аміаку, аміачної селітри та карбаміду.

За підсумками наради надані відповідні доручення щодо сприяння у підготовці енергетичної системи області до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та щодо можливості запуску ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» з мінімальними ризиками в частині виникнення аварійних ситуацій через обмеження або припинення електропостачання.

У нараді взяли участь представники Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації, інспекції Держенергонагляду в Луганській області, ВП «Регіональний диспетчерський центр» ДП «НЕК «Укренерго», ВП «Луганська ТЕС» ТОВ ДТЕК «Східенерго», ВП «Бахмутський РЕЦ» ДП «НЕК «Укренерго», ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ», ЛФ ДП «Регіональні електричні мережі», АТ ДТЕК «Донецькі електричні мережі», ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот».