Реабілітація «сонячних дітей» за кордоном та співробітництво із турецьким бізнесом – результати поїздки Сергія Гайдая до Києва

2020-02-04
Реабілітація «сонячних дітей» за кордоном та співробітництво із турецьким бізнесом – результати поїздки Сергія Гайдая до Києва
 

Вже у цьому році особливі діти, які мають діагноз «Синдром Дауна» та аутизм, зможуть отримувати кваліфіковану допомогу у провідних європейських клініках.

Також на оздоровлення своєї малечі за кордоном можуть розраховувати мами-одиначки та батьки – учасники ООС, – про таке голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай домовився із заступником Міністра соціальної політики України Сергієм Ніжинським.

Крім того, очільник області взяв участь в «Українсько-турецькому діловому форумі».

«В рамках форуму досягнуто домовленість про співробітництво з турецькими компаніями «Лімак Іншаат Санаї ве Тіджарет А.Ш.» та «Онур Тааххют», які є лідерами на ринку будівельних послуг та у сфері будівництва й ремонту автошляхів. Спільно з мобільним оператором «Lifecell» будемо розвивати телекомунікації та підвищувати якість зв’язку у регіоні», – прокоментував подію очільник області.

Він наголосив, що компанії мають значний досвід роботи в Україні та готові інвестувати у Луганщину.

Нагадаємо, що 3 лютого в рамках Українсько-турецького ділового форуму президентами України Володимиром Зеленським та Туреччини Редже́пом Тайї́пом Ердога́ном досягнуто домовленість про збільшення товарообігу між країнами до $10 млрд та підписано угоди про ЗВТ, а також взаємодію в енергетичній сфері, реформи в Україні та інвестиції.