Професійне навчання: школярі прийшли на День відкритих дверей

2020-02-13
Професійне навчання: школярі прийшли на  День відкритих дверей


Відокремлений підрозділ «Регіональний центр професійної освіти ЛНУ ім.. Тараса Шевченка» сьогодні, напередодні Дня Святого Валентина, приймав гостей. До навчального закладу прийшли найбажаніші гості - школярі міста Щастя.

Звичайно, що навчання та входження до професії складна справа. Тож молоді необхідно надати сприятливі умови до всебічного розвитку у поза навчальний час. Заступник директора з навчально-виховної роботи Віктор Ткаченко продемонстрував турботу про своїх вихованців, які прийняли у спортивному залі команди двох щастинських шкіл. Змагання  пройшли у спортивному запалі та дружній атмосфері, під аплодисменти вболівальників. По традиції, команди наприкінці дня відкритих дверей нагородили великими тортами, кулінарними творіннями студентів поварів-кондитерів.

Тож школярі не тільки посмакували кулінарні вироби, але й попробували на майстер-класі самотужки прикрасити маленькі бісквіти. Трудно сказати що вразило школярів, але зацікавленість була. У майстерні електрозварювальників гостей зустрічав залізний чоловік із серцем у руках. Та хоча він був із заліза, відчувалась його добра вдача, це справді майстерність справжнього професіонала. Навіть дівчата спитали про можливість жінкам получити професію електрозварювальника.

Не можна не згадати підготовку  також з найбільш привабливих робочих професій – машиніст крана автомобільного. Свою майстерність та вправність володіння великим автокраном показав студент 2-го курсу.

Безперечно, що робочі спеціальності в наш час потрібні суспільству, деяких робітничих професій відчувається  гостра нестача на сучасному ринку праці.