Проблеми учасників бойових дій в Афганістані Сергій Гайдай вирішуватиме із залученням територій

2020-02-17
Проблеми учасників бойових дій в Афганістані Сергій Гайдай вирішуватиме із залученням територій
 

У переддень чергової річниці вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Сєвєродонецьку ветерани Луганщини зустрілися з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та інших відомств.

Вони отримали Почесні грамоти та Листи подяки облдержадміністрації та мали змогу обговорити поточні питання.

Ті, вирішення яких потребує втручання очільника Луганщини Сергія Гайдая, будуть розглянуті під час особистої зустрічі. Її буде організовано найближчим часом.

Деякі з них мають бути вирішені в містах та районах, тому до заходу в режимі відеоконференцзв’язку будуть долучені керівники органів влади на місцях.

Також наголошено, що дієвим інструментом розв’язання низки проблем, які мають вирішуватися на територіях, є звернення афганців з пропозиціями до депутатського корпусу міст та районів. Депутати, у свою чергу, отримані пропозиції розглядатимуть на засіданнях комісій та виноситимуть питання на сесію.

Загалом ветеранів турбували питання пенсійного забезпечення, надання медичних послуг, отримання необхідних довідок у військових комісаріатах, особливо тих, що розташовані поза межами країни, реабілітації, пільгового проїзду та надання житла.

Слід зазначити, що станом на лютий на обліку в органах соціального захисту населення області перебуває 2061 учасник бойових дій на території інших держав, 279 осіб з інвалідністю внаслідок війни, інвалідність яких пов’язана з пораненням в період бойових дій на території інших держав, 90 членів сімей загиблого (померлого) ветерана війни на території інших держав.

Минулоріч путівками до санаторіїв, що знаходяться в сфері управління Мінсоцполітики, за кошти держбюджету в області скористались 32 особи з числа ветеранів війни на території інших держав. За міські кошти – 38 осіб зазначеної категорії.

У 2019 році один з ветеранів з Рубіжного отримав компенсацію за належні для отримання жилі приміщення та наразі здійснює пошук житла.

Також на черзі щодо забезпечення пільговими автомобілями перебуває 9 осіб, спецавтотранспортом – 6 осіб. Крім того, ветерани зазначеної категорії отримують компенсацію на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів, та транспорте обслуговування.