Президент: Катеринівка – не сіра зона. Тут наш прапор і ми нікому і ніколи ні цю землю, ні цих людей не віддамо

2018-03-19

Президент: Катеринівка – не сіра зона. Тут наш прапор і ми нікому і ніколи ні цю землю, ні цих людей не віддамо

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко відвідав нещодавно звільнене село Катеринівка Луганської області.
Глава держави поспілкувався з місцевими жителями, поцікавився проблемними питаннями і тим, як вони вирішуються. Мешканці Катеринівки звернулись до Глави держави та зазначили, що найбільше хочуть встановлення миру.
«Саме тому я і прийняв рішення, щоб приїхати в Катеринівку. Бо це є символ – символ миру, символ звільнення українськими Збройними Силами без жодного пострілу. Для того, щоб не було ні російських, ні сепаратистських військ. Щоб захистити мирних мешканців Катеринівки», – зазначив Петро Порошенко.

Він також відзначив важливість запровадження миротворчої місії ООН, яка дасть можливість роззброїти незаконні збройні формування, вилучити всю зброю, яка була привезена, і повернути її назад в Росію.
«Нам потрібно, щоб тут розпочиналось нарешті мирне будівництво», – підкреслив Президент, додавши: «Ми будемо робити все можливе, щоб швидше був мир».
Президент також підкреслив, що в Катеринівці має бути щотижня мобільний термінал Ощадбанку, щоб мешканці могли отримати заробітну плату, пенсію.

«Щоб відновлювалось нормальне мирне життя. Щоб не було, як вони це називають – Катеринівка сіра зона, тут нічого немає. От ми з цим не збираємось миритись. Ніяка тут не сіра зона», – підкреслив Петро Порошенко.
Глава держави наголосив: «Ось дивіться – це наш прапор. І ми за наш прапор нікому і ніколи ні цю землю, ні цих людей не віддамо». «Саме тому сьогодні я з вами», – сказав він.
Верховний Головнокомандувач також відвідав військових на передовій.
http://www.president.gov.ua/news/prezident-katerinivka-ne-sira-zona-tut-...

За інформацією прес-центру Луганської ОДА