Понад 68 тисяч громадян Луганщини вже зареєстровані на новому онлайн-сервісі Пенсійного фонду

2019-08-09
Понад 68 тисяч громадян Луганщини вже зареєстровані на новому онлайн-сервісі Пенсійного фонду
 

Зараз впроваджується технологія обслуговування громадян «в одне відвідування», коли заява на призначення або перерахунок пенсії з необхідними сканованими документами подається, не виходячи з дому, через особистий кабінет на веб-порталі Пенсійного фонду України.

Послуга доступна авторизованим користувачам порталу за допомогою електронно-цифрового підпису. При цьому, відвідати орган Пенсійного фонду України необхідно лише один раз – перед виплатою призначеної (перерахованої) пенсії.

Призначення (перерахунок) пенсії, за таким зверненням, проводиться на підставі наданих сканованих копій документів. Прийняті до розгляду електронні документи розглядаються органом ПФУ, проводиться їх попередня правова оцінка та приймається рішення щодо наявності підстав для призначення чи перерахунку пенсій. Крім того, за необхідності, формується звернення на отримання пенсійного посвідчення.

За результатами опрацювання звернення заявнику буде відправлено смс-повідомлення про запрошення її для особистого прийому у фронт-офісі управління Пенсійного фонду для фізичної ідентифікації та перевірки справжності поданих документів. Після проходження зазначеної процедури  електронна пенсійна справа передається на виплату і включається до виплатних відомостей.

Наразі  понад 68 тисяч жителів Луганської області вже зареєстровані на веб-порталі і оцінили переваги електронних сервісів Пенсійного фонду України.

У подальшому планується розширяти можливості порталу орієнтовані як на пенсіонерів, так і на застрахованих осіб та роботодавців.

Слід зазначити, веб-портал Пенсійного фонду працює з дотриманням вимог захисту персональних даних, отож інформація цілком захищена. За допомогою електронного сервісу можна звернутися за консультацією до фахівців, замовити і роздрукувати довідки, у тому числі про стаж, заробітну плату, про особливі умови праці, подати звернення на призначення чи перерахунок пенсії.