Петро Порошенко зустрівся в Щасті із представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ

2017-08-22

Президент Петро Олексійович Порошенко під час робочої поїздки в Луганську область відвідав місто Щастя, де зустрівся із представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які постійно ведуть спостереження у Станиці Луганській.

Під час зустрічі були обговорені питання забезпечення режиму припинення вогню на Донбасі, а також необхідність введення миротворчого контингенту ООН та розташування спеціальних баз ОБСЄ вздовж лінії зіткнення. Прес-центр президента за результатами поїздки повідомляє: «Щойно я повернувся зі Щастя, де  ми мали зустріч із представниками цієї місії і я отримав тверде запевнення – вони там будуть знаходитись постійно», - зазначив Глава держави. «Це – постійна присутність ОБСЄ – одна з обов’язкових передумов щодо завершення розведення сил та засобів у Станиці Луганській», - підкреслив Петро Порошенко та додав: «Ми маємо забезпечити стале припинення вогню. ОБСЄ і весь світ наші союзники».

Крім вирішення основної теми про безумовне припинення вогню на Сході України, Петро Порошенко приділив час зустрічі із мешканцями Щастя. Діти, інтелігенція, люди похилого віку прийшли, щоб побачитися з главою держави. Петро Олексійович, його команда та голова Луганської обласної державної адміністрації Гарбуз Ю.Г. уважно вислухали звернення і проблеми щастинців.

Від імені усього міста в.о. міського голови Олександр Богиня вручив президентові подарунки на щастя: ляльки-мотанки, зроблені дитячими руками. Вручаючи їх, Богиня наголосив, що здавна мотанки уособлюють у собі тепло рідної домівки, щасливу родину та багату країну. Глава держави  щиро подякував за теплий прийом та дитячі подарунки.