Перший крок до створення громадської ради зроблено

2017-08-18

Запланований на 18 серпня захід відбувся, установчі збори по створенню громадської ради пройшли згідно порядку денному. На збори прийшли вісімнадцять кандидатів до складу громадської ради, по одному представнику від діючої громадської організації, які виразили бажання брати участь у становленні нового громадського простору у місті.

Згідно звіту ініціативної групи, всього було надано документи від 20 претендентів та два кандидати не витримали вимоги Типового положення в повному обсязі і не ввійшли до списку кандидатів до складу  громадської ради. Це: первинна профспілкова організація ДТЕК Луганська ТЕС (Столяров М.М.) та релігійна організація Незалежна церква христян-баптистів «Шлях до світла» (Зозуля Ю.А.).

Напередодні зборів  ініціативна група спільно з виконавчим комітетом провела чималу організаційну роботу. Так, було розроблено бланки основних документів, надано громадським організаціям консультативну допомогу та відповідну інформацію та інше. Виконана робота сприяла успішному проведенню установчих зборів. Усі вісімнадцять кандидатів увійшли до складу  громадської ради.

Перший етап пройдено, та ще зосталось затвердження виконавчим комітетом Щастинської міської ради нового органу - громадської ради. Тільки після цього затвердження громадська рада при виконавчому комітеті вважається створеною. Крок на зустріч інститутам громадянського суспільства насамперед є рухом до побудови дієвого демократичного суспільства. Але які механізми для цього вибирати – створювати громадську раду, робота якої носить виключно рекомендаційний характер і не є обов’язковою структурою при органах місцевого самоуправління, чи впроваджувати альтернативні новації?

Сьогодні на установчих зборах підіймалося чимало питань щодо громадської ради в усіх аспектах, починаючи від її задач та закінчуючи статусом ради відносно виконкому. Питань багато, але як промовила головуюча на зборах, Ярошенко Анастасія, у залі зібрались самі активні та обізнані громадяни – представники усіх верств нашого міста, готові до конструктивної роботи на благо рідного міста.