«Перша сотня» - історія очима документалістів

2019-11-26

Повнометражний документальний фільм «Перша сотня» - історія очима документалістів про історію Першої сотні майдану. Сьогодні, після перегляду фільму у Сєвєродонецькій бібліотеці та Кадетському Корпусі, місто Щастя приймало команду проекту.

Перед показом стрічки до глядачів звернулися кінометці -  режисери, автори сценарію та оператори: Ярослав Пілунський, Юрій Грузінов та Юлія Шашкова. «Перша сотня» не простий фільм, його створення – це поперед всього повне занурення команди кінометців в епіцентр подій, з випробуванням на себе водометів, кульових поранень, жаху подій 2014 року. Відверті людські історії, постійне балансування на межі життя та смерті, харизматичні персонажі та перша документалістика формування громадського суспільства.

Режисери й на показу знімали хлопців ВСУ, в залі, їх схвильовані обличчя, на Щастинській площі Миру, їх посмішки біля червоного серця. А що зосталося за кадром? На це питання можливо довго розповідати, мабуть саме головне, як відповів Ярослав Пілунський – це спільний шлях героїв документальної стрічки та команди проєкта. «Перша сотня» отримала приз глядацьких симпатій на престижному Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA.

Попереду у документалістів  тур містами Сходу України. Чекайте подію у Станиці-Луганській, Попасній, Золотому.