Підсумкова зустріч Робочої групи з безпеки та соціальної згуртованості міста Щастя була проведена 27 листопада

2019-11-28
Підсумкова зустріч Робочої групи з безпеки та соціальної згуртованості міста Щастя була проведена 27 листопада

 

27 листопада 2019 року в м. Щастя відбулася підсумкова зустріч Робочої групи з безпеки та соціальної згуртованості, яка діє в рамках Програми «Відновлення та розбудови миру ООН». Її відкрила Аліна Лебедєва, спеціаліст із соціальної мобілізації Програми з відновлення та розбудови миру в Луганській області. Вона нагадала, що саме у 2019 році Щастя стало містом присутності  Програми відновлення та розбудови миру ООН. За цей час, додала вона,  РГГБ провела значну роботу, яка торкнулася і аналізу проблем міста у фокус-групах, і написання профілю Щастинської громади, і створення нових спроможних громадських організацій, і участі громадськості в грантових конкурсах, і реалізації  проектів, більшість з яких мають закінчитися у грудні. Однак саме головне, наголосила фахівець ПРООН, це успішний шлях до досягнення цілей Програми ООН. Громадська активність зростає, а з нею і залучаються до розбудови міста кошти міжнародної допомоги.

На зустрічі було заслухано начальника відділення поліції № 1 міста Щастя В’ячеслава Дубчака. До нього виникло багато запитань, в тому числі, щодо складання адмінпротоколів за порушення правил перевозки дітей та паркування біля міського ринку.

Керівник департаменту ВП «Луганська ТЕС» ТОВ «ДТЕК» Роман Таранюк також прийняв участь у роботі групи. На його думку, рік став цікавим саме посиленням згуртованості громадськості. Це надало нові шляхи побудови спільної роботи громадських організацій, ініціативних груп та молодіжного руху ДТЕК в рамках РГГБ. А Лебедєва Аліна подякувала керівництву ДТЕК за фінансову участь у декількох проектів. Звичайно, співфінансування додає додаткові бали при оцінюванні заявки конкурсною комісією.  

Головний спеціаліст ВЦА та координатор від ПРООН в місті Щастя Наталія Палагута доповіла про стан реалізації проектів та про нові вже погоджені проекти. В цілому за рік міжнародні кошти від ПРООН зайшли до дитячого садочку «Зірочка», відділення поліції, гінекологічного відділення міської лікарні, школи-інтернату, міської публічної бібліотеки, на дорожню інфраструктуру міста та сприяння наданню адміністративних послуг населенню. Попереду ми чекаємо впровадження великого пілотного проекту за участю ПРООН та ДТЕК.