"ОНЛАЙН ПОСЛУГИ ДЛЯ ВСІХ" - новий проєкт за фінансової підтримки ПРООН

2020-09-14

14 вересня 2020 року у місті Щастя відбулася ще одна значна подія – відкриття проєкту у межах програми  малих грантів Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу "ОНЛАЙН ПОСЛУГИ ДЛЯ ВСІХ".

Сучасний світ – це можливості: швидкий інтернет, смарт – міста, персональні кабінети платника, онлайн оплата та неминучі виклики: загрози комп’ютерного шахрайства. Тож кожен повинен бути обізнаним у вирі сучасних інтернет технологій, хоча б на базовому рівні. Потреба наближення інтернет освіти та інтернет послуг до щастинських пенсіонерів, інвалідів, малозабезпечених верств мешканців міста давно обговорювалася на засіданнях Робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості ПРООН м. Щастя. «Розпочинаємо з малого та йдемо до більшого, наприклад до  ґрунтовної залученості громадян до процесів прийняття рішень в громаді» - саме така мета стала підґрунтям написання проєкту "ОНЛАЙН ПОСЛУГИ ДЛЯ ВСІХ", який було підтримано  в межах конкурсу ІСАР Єднання Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Сьогодні, 14 вересня, у міській універсальній публічній бібліотеці м. Щастя молода громадська організація «Територія Щастя» розпочала реалізацію свого першого проєкту. Привітати з цією подією прийшла в.о.керівника військово-цивільної адміністрації Світлана Клімкова, вона побажала успіху громадським активістам Наталії Трощій та Ірині Захарчук, і зазначила, що проєкт буде підтримано і надалі адміністрацією міста. Голова Робочій групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості Наталія Палагута, представники громадської організації «Зірочка» також побажали колежанкам не зупинятися на досягненому, а слухачам – стати обізнаними та спроможними громадянами.

Перший воркшоп розпочався із знайомства з понятійними основами користувача інтернету та закінчився не тільки налаштуванням сплати комунальних послуг, а навіть знайомством із порталом держпослуг.  

Директор бібліотеки Валентина Смольнікова, яка сама тільки нещодавно відкривала чудовий проєкт за фінансуванням ПРООН «Сучасна бібліотека – як простір для громадськості», розповіла, що до двох облаштованих комп’ютерних робочих міст в межах проєкту  "ОНЛАЙН ПОСЛУГИ ДЛЯ ВСІХ», додасть ще один ноутбук.

Воркшопи (заняття)  будуть проводитися в читальному залі бібліотеки з 10-00 до 11-00 по понеділках, вівторках, четвергах, п'ятницях з 14 вересня по 14 жовтня 2020 року.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.