Новорічний марафон добра від Асоціації CHILD.UA

2019-01-18

17 січня діти міста Щастя отримали неймовірний подарунок – казкову феєричну виставу та новорічні солодощі. 18 дітей із ЗОШ № 8 м. Торецк та українські артисти в рамках всеукраїнського благодійного заходу принесли на Луганщину свято новорічної казки.

Маленькі артисти з міста Торецк  показали справжню акторську майстерність. Вони вже три роки поспіль становляться переможцями благодійного фестивалю  «Назустріч мрії». Наша малеча у захваті від маленького  домовика Кузі,  страшного Кощія,  богатирів Діда Мороза та Нового Року, лагідної Зими, доброго Лішого, спритної Баби Яги та інших улюблених казкових героїв,  котрих об’єднав мюзикл «Новорічний калейдоскоп». Колоритні персонажі створили українські артисти Оксамита, Роман Солоненко (гурт «Клей Угрюмого»), Юрій Лук’яненко (Годо) та Андіс Капиньш.

Вже тринадцять років артисти, дорослі та маленькі , створюють свято мистецтва для дітей з дитячих будинків, інтернатів, дітей з кризових сімей. Їх поєднала благо чинність. Асоціація CHILD.UA      переймається проблемами дитячої захищеності, розвитком талантів, їх пошуком. В найближчих планах асоціації зимовий табір у Карпатах для дітей із кризових сімей, підготовка та проведення фестивалю у місті Лева та літні табори, де діти зможуть обрати свій особистий напрямок розвитку.

Це попереду, а зараз CHILD.UA   об’єднала міжнародні та всеукраїнські громадські організації навколо  Новорічного Марафону Добра. Він стартував 15 грудня 2018 року у Київському ТРЦ «LavinaMall», де зірки української естради  взяли участь у благодійному концерті. Новорічний Марафон Добра прийшов у наше місто і подарував справжнє свято. Чи можливо його оцінити, марне питання.  Дитячі щири посмішки, сяючі оченятка та емоції радості та добра просто захоплюють. Артисти та Асоціація CHILD.UA   подарували маленьким щастинцям  новорічне диво. Слова вдячності лунали звідусіль.

Щороку CHILD.UA   проводить близько 30 благодійних заходів та допомагає 3000 дітей. Також за тринадцять років роботи з’явилися  свої дивовижні історії, о яких із захватом розповіла організатор проекту Ірина Волгіна. Діти, яким надали допомогу культурно та творчо розвиватися, змінюються, у них зростають крила. Фестиваль  «Назустріч мрії» дав надію та віру Олексію Ткаченку, котрий водночас став сиротою, але не пав духом. Зараз хлопець закінчує школу та готується до вступу. Він стане співучим хірургом. Тимофій Редько, судьбою якого опікувалася бабуся, став рідним для Асоціації. Благодійники надали хлопцю шанс на життя, разом перемагаючи страшну хворобу. Важливо не втратити віру у добро – саме це доводять неймовірні історії успіху, героями яких становляться наші діти.

Наші гості подарували новорічне диво, а наші діти – бурю емоцій, щирість, як вищу міру винагороди. Кияни зосталися задоволеними зустріччю з маленькими щастинцями – «Тут добре, шалена віддача від глядачів!»