Інформація Трьохізбенської сільської ради щодо захворюваності

2021-01-05

За інформацією Трьохізбенської сільської ради у селі  Кряківка у період свят, з 31 грудня по 4 січня, захворіло на пневмонію одразу 18 місцевих мешканців,   з тяжким перебігом хвороби. На даний час лабораторно підтверджений діагноз COVID-19 у 4 хворих, інші очікують результати тесту.

Нагадаємо, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»:

П.6. З метою протидії поширенню COVID-19 та моніторингу самоізоляції використовується електронний сервіс “Вдома” Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (далі — система).

П.7. Самоізоляції підлягають:

1) особи, які мали контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19, крім осіб, які під час виконання службових обов’язків використовували засоби індивідуального захисту відповідно до рекомендацій щодо їх застосування;

2) особи з підозрою на інфікування або з підтвердженим діагнозом захворювання на COVID-19 у легкій формі за умови, що особа не потребує госпіталізації;

3) особи, що перетинають державний кордон та прибули з держави або є громадянами (підданими) держав із значним поширенням COVID-19, крім таких осіб, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою

Строк самоізоляції становить 14 днів для осіб, які:

Зобов’язання щодо самоізоляції припиняється автоматично після закінчення строку самоізоляції або з інших підстав, установлених цією постановою.

 

Наголошуємо: безвідповідальність та легковажне ставлення до проблеми зараження коронавірусом  є причиною швидкого спалаху хвороби  на COVID-19.