Луганщина схиляє голови перед пам’яттю жертв Голокосту

2021-01-27
Луганщина схиляє голови перед пам’яттю жертв Голокосту

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в обласному меморіальному заході до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту. Захід традиційно відбувся у Лисичанську біля Пам’ятного знаку, встановленого на місці масового розстрілу єврейського населення під час Другої світової війни.

«Переслідування за принципом національності, раси та віросповідання – це тяжкий злочин на всьому відрізку існування нашої цивілізації. Проте під час Другої світової війни нацисти виселяли, катували та вбивали мільйони представників єврейського народу. Зараз у нас немає змоги проводити меморіальні заходи з вшанування пам’яті жертв Голокосту у Луганську, проте я впевнена, що єврейська громада у нашому рідному місті чує нас», – сказала у своїй промові Катерина Безгинська.

Учасники мітингу поклали квіти до пам'ятника та вшанували пам’ять жертв нацизму хвилиною мовчання.

У роковинах також взяли участь керівник сєвєродонецької ВЦА Олександр Стрюк, члени релігійних організацій юдейського віросповідання та представники лисичанського, сєвєродонецького і рубіжанського відділень обласного благодійного фонду «Хесед Нер».