Керівництво поліції Новоайдарського району та міста Щастя звітувало перед місцевою громадою

2019-03-22
Керівництво поліції  Новоайдарського району та міста Щастя звітувало перед місцевою громадою  

Начальник Новоайдарського  відділу поліції Андрій Заречний та начальник Щастинського відділу поліції  В’ячеслав Дубчак провели зустріч з громадою м. Щастя. На зустріч були запрошені представники підприємств та організацій, члени громадських організацій та місцеві активісти. Звіт поліції відбувся за новою формою, яка була розроблена Харківським науковим інститутом та взята за основу поліцією Луганської області.


Андрій Володимирович розповів присутнім про стан криміногенної обстановки на території району, рівень розкриття злочинів, профілактичні відпрацювання, які сприяють зменшенню скоєння злочинів, про роботу сектору ювенальної превенції, яка проводить профілактичну роботу з неповнолітніми та працює з дорослими, які не займаються вихованням своїх дітей. Начальник Щастинського відділу поліції В’ячеслав Петрович Дубчак, в свою чергу, звернувся до присутніх та керівництва області з питань кіберзлочинності. Він розповів про збільшення фактів злочинів за цією ознакою та наголосив на необхідності мати в штаті поліції працівника IT сфери. Розмова також зайшла щодо комплектації кадрами поліції, умов проходження служби та необхідності виховувати підростаючі кадри.
Депутат міської ради Сергій Ткаченко висловив припущення щодо прямого зв’язку між зростанням кількості ДТП та станом доріг. В процесі обговорення громадськість активно спілкувалась з керівництвом поліції.

Наприкінці зустрічі було наголошено про щоквартальне звітування, в ході яких можливо вирішувати проблемні питання, які турбують населення.  В перспективі можлива участь у проектах «Поліцейські станції», «Сусідська варта» та "Безпечне місто", які передбачають налагодження взаємодії населення та правоохоронців задля досягнення єдиного результату – безпеки громадян.