Кабмін визначив ДП «Реінтеграція та відновлення» відповідальним за облаштування, утримання та обслуговування КПВВ

2020-12-30
Кабмін визначив ДП «Реінтеграція та відновлення» відповідальним за облаштування, утримання та обслуговування КПВВ
 

Кабінет Міністрів України визначив державне підприємство «Реінтеграція та відновлення» Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відповідальним за облаштування, утримання та обслуговування КПВВ і прилеглі до них території.

Відповідні заходи ДП здійснюватиме спільно з Луганською та Донецькою обласними військово-цивільними адміністраціями та Херсонською облдержадміністрацією.

Постанова передбачає приведення до єдиного стандарту та вимог усі КПВВ на лінії дотику та на адмінмежі з Кримом, а також дооблаштування їхніх режимних та сервісних зон.

«З самого початку створення КПВВ кожен пункт належав до сфери управління різних структур. Через це виникли труднощі з їх технічним облаштуванням, створенням належних умов для людей, що перетинають лінію дотику на Донеччині та Луганщині та адмінмежу із Кримом. Власне, це викликало і справедливі рекомендації та побажання від міжнародних партнерів, гуманітарних організацій, правозахисників, які опікуються питаннями окупованих територій України. Ми вже заклали новий стандарт - це КПВВ у Щасті та Новотроїцькому. І за таким же принципом будуть облаштовані всі КПВВ, а утриманням буде займатися один оператор - наше державне підприємство «Реінтеграція та відновлення». Я вдячний всім членам Уряду за підтримку цього важливого, в першу чергу, з точки зору гуманітарних засад, рішення», - наголосив Віце-прем‘єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Це положення визначає основні вимоги до облаштування КПВВ:

- режимна зона;

- сервісна зона із сервісним обслуговуванням.

Режимна та сервісна зони КПВВ облаштовуються тимчасовими модульними спорудами на основі збірно-розбірних конструкцій, з відповідним захистом від ураження стрілецькою зброєю.

Визначено також, що прилегла до КПВВ територія - це територія за межами режимної та сервісної зон у радіусі не більше 50 м від них, або до проїжджої частини дороги, якщо відстань до неї менше 50 м.

За інформацією Урядового порталу