Кібербезпека за допомогою експертів чеського проекту допомоги Україні "Team 4 Ukraine (T4U)"

2018-07-11

11 липня до Щастя приїхала команда громадської організації «Team 4 Ukraine» - три представника із Чехії, Словенії та Польщі. Т4U зайшла до України з 2014 року, її діяльність спрямована на підтримку громадянського суспільства, професіоналізацію неурядового сектору, підготовку співробітників поліції та інших силових структур.

Пітер Пойман, науковий співробітник Інституту міжнародних досліджень Факультету соціальних наук Карлового університету в Празі розповів про свій досвід реалізатора проектів Празького інституту досліджень безпеки саме своєї країни, а також Словаччини, Великобританії та інших країн.

 

 

 

В Чехії безпека, особливо інформбезпека постає зараз у пріоритеті. Саме з питаннями кібербезпеки Т4U почне знайомити з вересня цього року усіх, хто потребує знань. Експерти чеського проекту допомоги Україні "Team 4 Ukraine (T4U)" підготують семінари та тренінги, які підходять до місцевих потреб і умов щодо способів убезпечити себе від електронного шахрайства, виламування пошти, соціальних мереж, вірусів, комп'ютерних атак.

Зацікавленість міжнародної спільноти обумовлена тим, що український досвід є багато в чому унікальний і через триваюче погіршення ситуації в області безпеки він є дуже актуальним для Заходу. Саме тому іноземні учасники проектів T4U можуть в Україні також дізнатися багато нового. Крім членів T4U, в проектах також беруть участь інші експерти, політики, працівники поліції та представники різних громадських організацій.

Діяльність організації охоплює наступні ключові напрямки:
- Кібербезпека та інформаційна війна
- Тактична підготовка й обмін бойовим досвідом
- Обмін досвідом з трансформації
- Моніторинг і аналіз.
"Team 4 Ukraine (T4U)" наголошує: «Ми очікуємо, що ситуація в області безпеки в Європі також може значно погіршитися, і тому необхідно бути підготовленими для кризових сценаріїв. Таким чином, ми прагнемо - на основі аналізу ситуації, оцінки ризиків та практичної підготовки - бути спроможними впоратися з такими ситуаціями».