День українського добровольця у Щасті

2019-03-13

В Щасті ряд заходів з нагоди відзначення Дня українського добровольця відбулися напередодні, 11 та 12 березня 2019 року. Про добровольців, волонтерів, усіх військових патріотів України, які покинули домівку та за покликом серця дорогою ціною, ціною власного життя, зупинили просування ворога вглиб країни, розповідали на тематичних часах в навчальних закладах.

Аби боронити кордони рідної землі, лави військовослужбовців поповнило безліч добровольців. Хтось в мирному житті був лікарем, хтось менеджером, кухарем, програмістом, хтось був студентом та покинув навчання… Однак, їх подвиг – врятував країну.
Перший зліт добровольців відбувся саме в нашому місті в 2017 році, в стінах щастинської загальноосвітньої школи № 2. Чоловіки та жінки у військовій формі, з заохочувальними відзнаками на грудях та непроханими сльозами на очах - вони не тільки воювали, але і сумували, любили, втрачали в боях друзів, але залишалися в строю. Луганські степи, крейдяні гори, простріляна стела «Щастя» - назавжди зостануться у пам’яті добровольців, як пам'ять про поклик серця та патріотичний рух. Приїхавши на Схід з різних куточків України, вони назавжди стали нашими земляками.

Аби вшанувати мужність та героїзм цих людей – захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяти подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань 14 березня країна віддає шану їхньому подвигу.

З Днем українського добровольця!