«Будемо працювати так, як депутати за місяць до виборів!» – Сергій Гайдай обговорив питання розвитку Новоайдарщини із громадським активом району

2020-07-31
«Будемо працювати так, як депутати за місяць до виборів!» – Сергій Гайдай обговорив питання розвитку Новоайдарщини із громадським активом району
 

Очільник області Сергій Гайдай та керівники правоохоронних органів Луганщини зустрілись із громадою Новоайдарщини.

«Попереджаючи питання про вимоги ДСНС щодо протипожежної безпеки у навчальних та медичних закладах, скажу що механізм його вирішення вже визначений. Оскільки на задоволення усіх позовів тільки у Луганській області потрібно 250 млн грн, щороку з державного бюджету виділятимуть по 50 млн грн на пожежну безпеку як цільову субвенцію. Разом з тим, кожний район підпише «мирову угоду» з ДСНС на три роки. За цей час проблема має бути вирішена остаточно», – розпочав розмову Сергій Гайдай.

Він також повідомив, що сьогодні почнеться виплата компенсацій постраждалим від пожежі у Новоайдарському районі. Кошти з державного бюджету у сумі 30,36 млн грн ще у понеділок надійшли на рахунки райдержадміністрації, але через казначейські процедури виплати трохи затримались. Сергій Гайдай акцентував, що 30 липня з держбюджету додатково виділено ще два мільйони гривень на відшкодування збитків людей, решту – буде виплачено з бюджету області, щоб кожна постраждала особа отримала по 20 тис грн.   

Голова облдержадміністрації також розповів новоайдарцям про «Велике будівництво» доріг в області. Цьогоріч їх побудують у шість разів більше, ніж за останні п’ять років разом.

«Ці дороги не ремонтувались 30 років. Більш за всіх задоволені сільгоспвиробники – тепер до нас їдуть за продукцією. На нас по-іншому дивляться!» – подякував Сергію Гайдаю голова Новоайдарської районної ради Віктор Макогон.

Наступним відновленим об’єктом має стати Щастинський міст, який реконструюють коштом Служби автомобільних доріг.

«Вчора тут працювала робоча група, адже у місті Щастя планується відкриття КПВВ, поблизу якого буде побудований мобільний центр сервісного обслуговування», – зазначив голова облдержадміністрації.

Учасники зустрічі обговорили також налагодження залізничного сполучення, готовності районної лікарні протидіяти COVID-19 та інші нагальні питання життєдіяльності території.

Щоб громада мала можливість контролювати владу, Сергій Гайдай пообіцяв жителям Новоайдарщини видати брошуру, в якій будуть зафіксовані конкретні проблеми, що будуть вирішені у наступному році:

«Будемо працювати так, як депутати за місяць до виборів!» – пожартував очільник області.