14 грудня День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

2020-12-14
14 грудня День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

 

В Україні 14 грудня відзначають День вшанування учасників ліквідації  наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ця пам’ятна  дата була затверджена Указом Президента України  10 листопада  2006 року. Саме 14 грудня  1986 року було офіційно завершено будівництво саркофага над зруйнованим  енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Сьогодні у Щастинському сквері Пам’яті зібралися представники ліквідаторів аварії. Зі словами шани та подяки до присутніх звернулися керівник військово-цивільної адміністрації міста Щастя Олександр Дунець, голова Новоайдарської райдержадміністрації Тетяна Новікова і голова голова районної ради Олена Коробка.

Очільник міста звернувся до присутніх та сказав, що пам'ять про самопожертву героїв-ліквідаторів, які ціною власного життя та здоров’я, без вагань та роздумів, усвідомлюючи всю складність ситуації, ступили назустріч смертоносному лиху, збережеться у  життях мільйонів людей.


Шановні ліквідатори, низький уклін Вам за героїзм, самовідданість та мужність. Бажаємо Вам та Вашим рідним міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!