Звернення до служителів та прихожан усіх конфесій та релігійних організацій Луганщини

2020-03-24
Звернення до служителів та прихожан усіх конфесій та релігійних організацій Луганщини
 

Відповідно до витягу з протоколу засідання Кабінету Міністрів України під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля звертаємось до служителів та прихожан усіх релігійних конфесій Луганської області.

У зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції просимо вас обмежити проведення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній та процесій в культових будівлях, інших місцях богослужінь або релігійних зібрань, місцях паломництва, а також перебування громадян у таких будівлях і місцях, а також здійцснювати такі дії за технічної можливості із використанням електронних засобів комунікації.

Президент України Володимир Зеленський закликав глав церков усіх конфесій проводити богослужіння без присутності вірян, аби не створювати скупчення людей і тим самим не сприяти поширенню коронавірусу.

«Дякую тим главам церков, які розуміють небезпеку та проводять богослужіння без людей, у режимі онлайн. Впевнений, що й інші глави (церков. – Ред.) доєднаються до такої вимушеної практики. Адже сьогодні людям справді дуже потрібна віра, але не менше їм потрібна елементарна безпека», – сказав Президент України у відеозверненні.

Глава держави вкотре закликав громадян залишатися вдома й не виходити на вулицю без зайвої потреби.

«Це стосується не тільки людей похилого віку, а й усіх громадян. Не створюйте ризик собі та оточенню», – зазначив він.

Володимир Зеленський зауважив, що навіть найбагатші країни світу відверто визнають неготовність своїх медичних систем витримати великі навантаження від кількості хворих на коронавірус.

«Тому завдання номер один – мінімізувати поширення вірусу», – наголосив Президент.