ЗВІТ міського голови Олександра Богині перед громадянами міста Щастя

2019-01-14

ЗВІТ

міського голови Олександра Богині

перед громадянами міста Щастя

за 2018 рік

 

Шановні Щастинці! Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» звітую про виконану роботу Щастинської міської ради та її виконавчого комітету за 2018 рік.

Щастинська міська рада

2018 рік став для місцевого самоврядування роком проведення лише однієї 82 сесії Щастинської міської ради, яка відбулася 15 лютого 2018 року.  Таким чином, відсутність кворуму міської ради, складання депутатами своїх повноважень  унеможливлювало прийняття рішень ради та набрання ними чинності, передбаченої законодавством.

Виконавчий комітет Щастинської міської ради

Виконавчий комітет Щастинської міської ради, члени виконкому  в таких складних умовах, коли життя міста – бюджетні, земельні, житлово-комунальні, господарські, соціальні та інші питання, які вирішуються виключно на пленарних засіданнях міської ради, не допустив дестабілізації життєдіяльності міста.

Засідання виконавчого комітету проводилися протягом року, в плановому та позаплановому режимі,  всього 29. Під час роботи виконавчого комітету було прийнято 195 рішень, що на 14% більше у порівнянні з минулим роком.  Прийняті рішення в установлений термін доводилися до відома населення шляхом опублікування матеріалів на офіційному веб-сайті Щастинської міської ради та в соціальних мережах.

Засідання виконавчого комітету проводилися у відкритому форматі, часто у присутності мешканців міста. На вимогу громадян надавалися копії відповідних рішень.

Звернення громадян

Органи місцевого самоврядування постійно працюють з громадянами та відповідають на їх звернення. За 2018 рік до виконавчого комітету звернулося  538 осіб. Заяви та звернення громадян, підприємств, установ  розглядалися в затверджений термін. По них вживалися заходи в межах компетенції та можливостей виконавчого комітету.

На особистому прийомі у фахівців виконкому побувало 294 громадянина. Оброблено за звітний період: 2351 документів, 33 інформаційних запитів, по кожному з них проведено відповідні заходи.

Житлово-комунальне господарство та благоустрій

Житлово-комунальне господарство міста є його обличчям та відображенням злагодженої сумісної роботи управляючої компанії, комунальних підприємств та органів місцевого самоврядування. В цьому році більшу увагу було приділено розвитку інфраструктури міста, але також подовжилася робота із міжнародними благодійними недержавними фондами з відновлення пошкоджених будівель та споруд.

Згідно наказу Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 13.06.2016 № 150 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку» на початку звітного періоду відбувся конкурс з призначення управителя багатоквартирного будинку. В конкурсі брали участь три управляючі компанії, за результатами виграло комунальне підприємство «Жилбудсервіс». Таким чином, виконавчий комітет Щастинської міської ради підписав з управляючою компанією договори на обслуговування 141 багатоквартирного будинку.

Подовжився процес створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків - згідно чинного законодавства України було сформовано друге в нашому місті ОСББ «Геолог Щастя».

Велика увага приділялася житловим питанням та постановці певних категорій громадян на квартирний облік в рамках реалізації  Постанови Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 № 719.  Так протягом 2018 року на квартирний облік у виконавчому комітеті Щастинської міської ради було взято 23 особи, з яких ЧБД ВПО – 19 осіб, ВПО – 2 особи.

2018 рік означився впровадженням механізму надання службових квартир приїжджим  спеціалістам (у звітному періоді виділено – три службові квартири). Саме такий підхід надасть можливість вирішення в довгостроковому періоді гострої проблеми міста - нестачі фахівців  в медичній та правоохоронній  сфері.

Розвиток міста неможливий без турботи про дітей - його майбутньому. Тому в Щасті приділяється особлива увага дітям, особливо їх безпеці. В 2018 році активно проводилася роз’яснювальна компанія і для ознайомлення молоді з принципами безпеки залучалися різноманітні програми та міжнародні фахівці.  А в серпні, перед початком занять, поблизу навчальних закладів, які безпосередньо знаходяться поблизу доріг, були встановлені дорожні знаки «Пішохідний перехід» та «Діти».

Також в рамках впровадження безпечного середовища та відповідно до програми з благоустрою міста Щастя на 2018 рік, були виконані роботи з забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення – боротьба з безпритульними тваринами гуманними засобами. На відлов тварин направлено 198,9 тис.грн.

Протягом 2018 року проводилися ремонтні роботи, в тому числі на території міської лікарні збудовано КНС №11 та здано в експлуатацію патологоанатомічне відділення, на базі якого буде діяти обласна сучасна гістологічна лабораторія. Першим та важливим кроком до майбутнього капітального ремонту вулиць та тротуарів міста, стали роботи з реконструкції каналізаційних мереж міста. В повному обсязі вони проведені на кварталі Енергетиків, по вулиці Дружби, Донецькій та на території міської лікарні. 

Виконавчий комітет додатково, за рахунок розміщення вільних залишків екологічного фонду,  наповнив дохідну частину бюджету в сумі 2534200 грн. Ці кошти були спрямовані на благоустрій міста, соціальні виплати, освітлення вулиць. В рамках екологічної програми комунальне підприємство «Жилбудсервіс» облаштувало майданчики під контейнери ТПВ.

Якість та безперебійність надаваних послуг була на першому місці для забезпечення належного рівня проживання мешканців нашого міста та забезпечення підготовки житлово-комунального господарства до експлуатації в осінньо-зимовий період.

Земельні питання

Найважливішими із земельних питань можливо відмітити оформлення права  власності територіальної громади (землі та земельної ділянки під ними) в особі Щастинської міської ради на об’єкти нерухомого майна комунальних закладів: середня школа № 1 (начальна школа), дитячі садочки, міська лікарня.

В кінці року розпочато роботи з інвентаризації земель комунальної власності територіальної громади Щастя.

 

Соціальні заходи

На території міста мешкає 12467 особи, з їх числа соціально-незахищених: люди з інвалідністю – 798,  учасники/ці АТО – 93,  діти сироти – 5, діти, позбавлені батьківського піклування – 23. За звітний період соціально-вразливим верствам населення надавалася матеріальна допомога. Так, отримали кошти: опікуни над неповнолітніми дітьми - 17 осіб на суму 22 800,00 грн., на лікування – 63 особи на суму 49 600,00 грн., на поховання осіб, які не досягли пенсійного віку – 19 осіб на суму 34 000,00 грн. До Дня міста дев’ять  почесних громадян міста отримали матеріальну допомогу в сумі 14 896,00 грн.

Виконавчий комітет Щастинської міської ради опікується підтримкою інвалідів, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, малозабезпечених та багатодітних сімей. На потреби вищевказаних категорій населення в звітному періоді з місцевого бюджету було виділено кошти в розмірі 140 000,00 грн - на продуктові набори та благодійні обіди. Приділялася особлива увага людям з обмеженими можливостями. Заходи були спрямовані на залучення до активного життя, інваліди брали участь у міських заходах, вперше виїжджали в інші області на спортивні змагання та навчання в громадській сфері діяльності.

Виконавчий комітет разом із ювенальною поліцією займався питаннями допомоги дітям із сімей, які потрапили у складні життєві обставини.  Загалом було організовано 72 перевірки щодо батьківського піклування, за їх результатами є залучення до адміністративної відповідальності невідповідальних батьків. Також в місті активно впроваджується та показала себе робочою та вдалою програмою - система шкільного поліцейського. Діти активно долучаються до громадської діяльності, тому найкращий приклад – робота нової громадської дитячої структури «Щит». Юні помічники поліції не тільки навчаються, але й широко впроваджують та передають одноліткам отримані знання.

Культурні заходи міста

Виконавчий комітет Щастинської міської ради протягом року організовував та проводив культурні заходи, державні та міські свята. Рік відзначився активним розвитком громадської діяльності. До неї залучилися громадські організації нашого міста та других областей країни, міжнародні благодійні фонди,  волонтерський рух. Молодь Щастя заявила себе повноправним членом громади, яка спроможна брати на себе певні обов’язки з благоустрою міста, створенню екологічного простору, позиціонуванню власних громадських принципів.   

Завдяки налагодженої спільної роботи виконкому та громадського сектору вперше в місті Щастя відбувся екофестиваль. На його платформі, також  вперше, консолідувалися та розробили загальну концепцію взаємодії  представники громадських організацій міста. Цього року в Щасті пройшла відзначна подія - місто стало платформою для проведення Всеукраїнського фестивалю «З країни в Україну». Щастинці та гості міста відвідали п'ятнадцять великих локацій фесту, які було організовано київськими та Щастинськими волонтерами, та стали учасниками концерту за участю українських музичних зірок.

Жодна подія не відбулася поза участі Щастинських навчальних закладів. Вони брали участь у конкурсах, виставках та міських заходах. Особливо відмітилися середні школи № 1 № 2 в підготовці шкільних команд до участі у Всеукраїнській військово-патріотичній грі «Джура». Команда «Молода Січ» із середньої школи № 2 зайняла друге місце в обласних змаганнях та показала вражаючі результати на Всеукраїнських «Іграх Нескорених». Старшокласники – учасники гуртка юнацького журналіста «Схід-Life+»  активно беруть участь у формуванні інформаційного контенту місцевого та районного рівня. Вони  висвітлюють події міста, беруть інтерв’ю у цікавих людей, пишуть статті, їх погляд на сьогодення – це потенційний ресурс для влади.

Виконавчий комітет та його комунальне підприємство «КСЦ «Щастя» протягом року неодноразово проводило різноманітні турніри з футболу, настільного тенісу, спортивних єдиноборств. Наші спортсмени добилися значних перемог та досягнень.

 

Шановні Щастинці!

 

Представлений звіт – це відображення ключових аспектів життя нашого міста. У ньому, звичайно ж, неможливо відобразити все зроблене. У планах наступного року – реалізація важливих для міста проектів. Для їх втілення необхідно тільки одне – мир і стабільність.

Я щиро вдячний всім, хто не на словах, а конкретними справами розвиває наше місто. Це стало можливим завдяки командній роботі. Висловлюю свою вдячність працівникам місцевого самоврядування, трудових колективів, мешканцям нашого міста і всім тим, хто допомагає й підтримує нас.

Я бажаю всім вам, вашим родинам, рідним і близьким міцного здоров’я, життєвих сил, миру й добра.

 

З повагою,

В.о.міського голови,

секретар Щастинської міської ради       

Олександр Богиня