Жалобні заходи до Дня пам'яті та примирення пройшли 8 травня в Щастинському сквері Пам’яті

2017-05-10

Жалобні заходи до Дня пам'яті та примирення пройшли 8 травня в Щастинському сквері Пам’яті

 

До Дня пам'яті і примирення відбулися покладання квітів та богослужіння. Вшанувати пам'ять загиблих у Другій світовій війні прийшло керівництво та мешканці міста.

Урочистості розпочалися з молебню по загиблим. Палаючи свічки на Пам’ятнику воїнам-землякам, які загинули на фронтах Великої Вітчизняної війни символізували не тільки біль втрати, але і вічну пам'ять нащадків.

Виконуючий обов’язки міського голови Олександр Богиня сказав у своєї промові: «Пам'ять війни – це пам'ять серця. Цю пам'ять несуть у вічність нові покоління, схиляючись у шані перед своїми дідами, живими і полеглими, перед усіма солдатами Великої Війни. Ніхто і ніколи не має право забути про мільйони загиблих на вогневих рубежах, у концтаборах,  про біль усього людства. Ми завдячуємо ветеранам, учасникам бойових дій за те, що вони дали можливість жити в мальовничій Україні, де мир був завжди найціннішим, а родинний затишок, пахуча паляниця та блакитне небо – невід’ємною скарбницею країни».

Керівники міста урочисто поклали квіти до пам’ятника, а громадяни ще підходили і підходили з букетами квітів та низько вклоняючись, віддавали шану загиблим землякам. Маленькі щастинці, вихованці дитячого садку, також прийшли покласти квіти до пам’ятника.  Школярі та студенти ліцею струнко стояли під прапорами, стараючись бути гідними своїх захисників. Особливість цієї події підкреслювали пісні про війну, які щиро лунали під молодою зеленню дерев міського скверу.