Як стати зміною у своїй громаді? Мережева зустріч партнерів Програми відновлення і розбудови Миру ООН, Донецька і Луганська область

2018-12-17

Як стати зміною у своїй громаді? Мережева зустріч партнерів Програми відновлення і розбудови Миру ООН, Донецька і Луганська область

13 -15 грудня в Святогорську відбулася мережева зустріч партнерів ПРООН за напрямом «Громадська безпека та соціальна згуртованість» в Луганській та Донецькій областях.

 

Майже 50 учасників зустрічі обговорювали підходи до соціальної мобілізації для громадської безпеки і соціальної згуртованості, принципи взаємодії громади з міжнародними організаціями. Ділилися досягненнями робочих груп із громадської безпеки і соціальної згуртованості та реалізації кращих проектів.

Представники ПРООН на прикладах успішних практик знайомили слухачів з принципами соціальній згуртованості, мобілізації громад, гендерних аспектів, адвокації, аспектів проектній діяльності. Ганна Борова, Аліна Лебедєва, Олексій Скворцов, Світлана Безименна, Тетяна Сила, Еміль Коренєв, Наталя Красківська – це рушійна сила, за якої стоять безпечні та освітлені вулиці та майданчики наших міст, інноваційні технології для взаємодії громади і поліції, вирішення проблем наших громад та налагодження діалогу та згуртованості.

Третій день завершувався представленням кращих практик Робочих груп із громадської безпеки. Кожна презентація була неформальною розмовою.  Ірина Гапотченко (м. Попасна Луганська область), Тетяна Краско (с. Новгородське Донецька область), Марина Борисова (смт. Новоайдар Луганська область), Анастасія Капінус (смт. Біловодськ Луганська область) – саме вони ділилися своїм досвідом із впровадження принципів безпеки та згуртованості своїх громад. Доповідачі довели, що проектна діяльність не  самоціль, це поперед всього, ключовий інструмент багатостороннього діалогу з урахуванням проблем громади (низові пожежі та закупівля протипожежних ранців для сільрад Новоайдарського району), гендерного підходу (проект «Успішні жінки» Біловодська селищна рада), підвищення рівня екологічної безпеки (проект питна вода для селищ  Біловодській селищній ради «Струмок»), соціальна мобілізація молоді («Історико-культурний центр «Український Нью-Йорк»             с. Новгородське).

На експертних майстернях обмінювалися досвідом, налагоджували контакти, прогнозували подальші спільні дії. Для Щастинської громади робота з ПРООН за напрямком громадської безпеки і соціальної згуртованості вже розпочалася.