Які проєкти реалізує громадська спільнота Щастя найближчим часом: відповідь за результатами проведення ZOOMконференції Робочої групи ПРООН

2020-05-20

Які проєкти реалізує громадська спільнота Щастя найближчим часом: відповідь за результатами проведення ZOOMконференції Робочої групи ПРООН

 

Вчора, 19 травня, відбулася чергова ZOOMконференція Робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості ПРООН міста Щастя. В умовах карантинних обмежень тяжко встановлювати діалог – обов’язкову умову впровадження будь-якої громадської активності. Однак діалог відбувся, місцями бурхливий, але в цілому результативний. За результатами звіту відділення поліції директор ЗОШ №1 Антоніна Щеголькова підняла проблему безпеки недобудов та фактів  травмування дітей на цих об’єктах. Після обговорення  випадку травмування дитини у недобудованому будинку № 21 кварталу Енергетиків, поступила пропозиція провести безпекові дії відносно недобудов, наприклад огородити ці споруди, застережливі таблички та інше. Заступник начальника ВП № 1 Андрій Місюк також запевнив слухачів у впровадженні чергування поліцейських нарядів біля небезпечних споруд.

Карантин вплинув на усі сторони суспільного життя. Тож про стан впровадження двох великих інфраструктурних проектів, які реалізуються в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру, розповіли представники ГО «Агенція місцевого розвитку міста Щастя» та ГО «Культурна фортеця». Якщо інформаційний центр поліції тільки на стадії будівництва, то проєкт «Твоє безпечне місто. Будь у безпеці» вимушено припинене. Це пояснила Марина Данилюк. Встановлення дорожніх знаків, лежачих поліцейських та нанесення дорожньої розмітки буде здійснюватися одночасно із ямковим ремонтом вулиць міста. А, як пояснив головний спеціаліст ВЦА Кирил Бояренко, подібний ремонт за технічними умовами можливий тільки при температурі плюс 20 протягом тривалого часу. Ще одним викликом саме цьому проєкту стали карантинні обмеження, які унеможливили проведення із дітьми просвітницької діяльності запланованої проектом. Тож проєкт подовжиться в часі.

Кожного цікавить що можливо зробити для розбудови своєї громади за рахунок залучення малих грантів міжнародної допомоги. Тому оголошення трьох конкурсів ПРООН було зустрінуто з максимальною увагою. Члени Робочої групи та експерти від ПРООН обговорили умови конкурсів та узгодили ідеї проектів громадських організацій, які будуть подаватися на конкурсну комісію протягом травня-червня.

Ще зарано називати майбутні проєкти, бо заявки не завжди підтримуються міжнародною конкурсною комісією. І на засіданні Робоча група говорила якраз про такі випадки - не підтримані п’ять проектних заявок щодо протидії корона вірусу та загальний стан медичної галузі міста.

Нагадаємо, що Робоча група тісно співпрацює із Українським жіночим фондом і скоро ми побачимо впровадження нових ініціатив від жіночих груп самопомочі.