Вже більше 1,5 мільйонів гривень «теплих кредитів» отримали новоайдарці у цьому році!

2019-07-22
Вже більше 1,5 мільйонів гривень «теплих кредитів» отримали новоайдарці у цьому році!
 

   Програма «теплих кредитів» - у самому розпалі! Попит сімей на Урядову програму з енергоефективності не вщухає. З початку року 60 сімей нашого району оформили в Ощадбанку «теплі кредити» на суму 1 584,2 тис.грн. Переважна частина кредитів – на заміну вікон та утеплення фасадів, а також 3 кредити - на заміну котлів з газових на негазові.

   І вже не новиною є отримання кредитів для ОСББ. Так, ОСББ «Ера» (смт.Новоайдар, кв.Миру,13, голова правління Пекалєва Р.М.) цього року подали заявку до Ощадбанку та отримали «теплий кредит» на 50 тис.грн. За ці кошти було замінено 9 вікон на металопластикові у під’їздах та встановлено 6 металевих дверей. Кредит отриманий 04 червня, роботи виконані оперативне, і в червні ж місяці районна державна адміністрація відшкодувала з районного бюджету ОСББ «Ера» 15% суми кредиту за районною Програмою енергозбереження. Також, від Уряду України буде направлене відшкодування ОСББ у розмірі 40% і 5% - від селищної ради за Програмою відшкодування для ОСББ.

   Всього за 6 місяців цього року з районного бюджету виплачено 15 %-го відшкодування по «теплим кредитам» для 24 фізичних осіб і 1 ОСББ на загальну суму 92,5 тис.грн., або 30 % від передбаченого Програмою.

   На даний час Ощадбанк завершив збір заявок від фізичних осіб на кредитування за Урядовою програмою, якою передбачено 35 % відшкодування, (крім ОСББ, для яких Уряд додатково виділив з бюджету 380,7 млн.грн.), але продовжується кредитування населення нашого району за районною Програмою під 15 % відшкодування «тіла кредиту».

   Отже, закликаємо ОСББ та всіх інших мешканців Новоайдарського району якомога швидше розробляти нові проекти енергомодернізації будівель та завчасно підготуватися до наступного опалювального сезону!

                                                                     Завідувач сектору з питань інфраструктури РДА Лілія Свирида

За інформцією Ощадбанка, мешканці міста Щастя та ОСББ міста не долучалися до Програми енергозбереження. Нагадуємо, що під дію цієї Програми підпадають співвласники ОСББ та приватний житловой фонд.