Вуличний перформанс у Щасті

2019-08-30

Сьогодні місто Щастя стало для молодих артистів із Києва вторим вуличним майданчиком для показу вистави «Сказ про Володимира та його спадок». Тільки вчора в Житомирі відбулася прем’єра, прес конференція та перші аплодисменти роботі молодих  українських митців.

Унікальний проект у форматі вуличного перформансу вдався. Цей проект, підтриманий Українським культурним фондом, зібрав творчу молодь, для якої світ вуличного театру став новим відкриттям та професійним випробуванням.

Циркові еквілібристи, артисти балету та оперети, всі вони блискуче втілили ідею автора-режисера-сценариста-музиканта Дмитра Тодорюка. Легко, жваво, з долею іронії актори говорили про важливі та серйозні речі. Звичайно, що в кожному історичному періоді приходиться робити нелегкий вибір шляху та йти далі уперед, а позаду зостаються старі ідоли - Перуни, як в часи  князя Володимира Великого.

Так історію вибору князя не тільки християнства, а саме головне - нового вектору розвитку країни, зуміли донести актори мовою пластики, академічного співу, артистичної еквілібристики.

Після вистави до артистів підходили глядачі зі словами подяки. Культурний проект розпочав свій самостійний шлях.

Сьогодні кияни побували ще в двох містах Луганщини – Ноовоайдару та Старобільську – даруючи вуличне мистецтво без зайвих декорацій, легке, як вітерець.