Верховна Рада схвалила Урядовий проект Державного бюджету на 2019 рік

2018-11-23
Верховна Рада схвалила Урядовий проект Державного бюджету на 2019 рік
 

Верховна Рада України схвалила підготовлений Урядом України проект Державного бюджету на 2019 рік. За таке рішення проголосували 240 народних депутатів.

Так само Парламент схвалив проекти змін до Бюджетного та Податкового кодексів, які серед іншого забезпечують ресурсну базу наповнення кошторису.

Проект Держбюджету передбачає зростання ВВП і поступове зниження дефіциту та боргового навантаження. В документі збережені всі пріоритетні напрями фінансування, серед яких – фінансування армії та сектору безпеки, продовження соціальних програм, в тому числі «Доступні ліки», проведення монетизації субсидій, здійснення автоматичного перерахунку пенсій тощо.

Також збережені програми підтримки промисловості, передусім, агросектору та використання надр, будівництва та відновлення доріг. Документ є збалансованим і відповідає принципам співпраці з одним з ключових фінансових партнерів – Міжнародним валютним фондом.

Звертаючись до парламентарів, Глава Уряду наголосив: «Найголовніший наш обов’язок – забезпечити стабільність та розвиток. І бюджет – інструмент реалізації наших програм, – сказав Володимир Гройсман. – Ми зробимо все, аби Україна розвивалася і зростала».

За інформацією Кабінету Міністрів України