Вчора, 18 липня, відбулася довгоочікувана подія – відкриття фонтану.

2018-07-19
Вчора, 18 липня, відбулася довгоочікувана подія – відкриття фонтану.

 

На кварталі Енєргєтіков, біля готелю «Щастя», з’явився куточок відпочинку для дорослих та діточок. Дзвінке журчання води, мерехтливе сяйво водяних струменів, лави чемно вишикувалися навколо фонтану, безкоштовне смачне морозиво та яскраві повітряні кульки, зелень газону та безліч радощів дітлахів – це нова міська зона відпочинку.

Відкриття співпало ще з однією подією – приїздом команди «Молода Січ» із Львівщіни, яка зайняла друге місце в обласних іграх «Джура» та була запрошена на новий Всеукраїнський рівень змагань. Дітей середньої школи №2 поздоровили із досягненнями саме на відкритті фонтану, там, де зібралося чимало щастинців самого різного віку і саме в той час, коли хлопці та дівчата приїхали до дому, котрий став ще кращим.

В.о.міського голови, секретар ради Олександр Богиня, депутат міської ради Сергій Ткаченко, головний інспектор-еколог Луганської області Олександр Колесніков, директор КП «ЩТЕК» Олександр Скуратов та засновники нової зони «Фонтан» Оксана та Олег Лобода з задоволенням поздоровили молодь та вручили пам’ятні подарунки як старшокласникам, так і Наталії Загуменновій, керівнику команди. Червона стрічка перерізана, відзняте перші кадри дитячих долонь в струменях фонтану та щасливі оченятка малечі.

Свято подовжується та саме зараз наступив час розмови з молоддю про участь в Іграх Нескорених. Керівник команди Наталія Загуменнова відмітила та подякувала за спонсорську допомогу команді із Щастя народному депутату України Ярославу Дубневичу, виконкому Щастинської міської ради, голові партії «Сила Людей» Віталію Пріліпі, головному інспектору–екологу, та по сумісництву батьку учасниці команди, Олександру Колеснікову. Хтось сплатив проїзд та перебування, хтось надав футболки та пояса, усе важливо.
Діти досі під враженням від поїздки. Не усе було гладко, випробування лягли достатньо тяжкою ношею на плечі учасників ігор. Акліматизація, дощі, швидкий підйом на гору, незнайомі конкурсні вправи – не змінило гарного настрою щастинців. Нашу команду помітив увесь табір: хвилини відпочинку з м’ячем на футбольному чи волейбольному полі – та велика шана за неперевершену майстерність; головний «позитивчик» табору – другий керівник «Молодої Січі» Авершина Олена Олександрівна, її завзятий сміх, щире захоплення біолога природним багатством краю,- поділяли усі команди.
А саме сильне враження на Іграх Нескорених справили теж щастинці – творче випробування стало справжньої несподіванкою для суддів та учасників. Сльози блищали на очах дорослих, крики «браво», друге місце та Кришталевий кубок, а потім запрошення прийняти участь з творчим номером в урочистій церемонії закриття Ігор.
Та саме головне визнання не оплески, а прощання та теплі щири слова від дорослих, однолітків. «Дуже чемні діти» - сказали засновники заходу при від’їзді нашої молоді. Зламані стереотипи, малі дипломати змогли донести нашу відкритість, щирість, єдність, їх будуть відтепер чекати не тільки на Львівщині, а й в Полтавщині, Херсонщині, Славянску…

 

Що будемо пам’ятати? Природа, ранок біля гірської річці, холодна вода на обличчі та смак чистої карпатської води. Враження від спілкування. Запашний хліб, щиру гостинність голови Самбірського району, котрий увесь цей час провів в таборі та підбадьорював щастинців. Наталія Загуменнова не зможе позабути лісової гірської тропи, котрою прийшлося вдиратися під проливним дощем на гору, усією командою на швидкість. Та пам’ятати вона буде не тяготи підйому довжиною в 20 км, а дружню підтримку своїх учнів, це головне, за для чого стоїть себе випробовувати.

Щасти вам, наші земляки!