Візит молоді Щастя до офісу ПРООН в Сєвєродонецьку

2019-01-24
Візит молоді Щастя до офісу ПРООН в Сєвєродонецьку

 

Робоча група з громадської безпеки та соціальної згуртованості Програми розвитку ООН в Україні розпочала соціальну мобілізацію активної молоді в місті Щастя. 21-22 січня учасники студії юного журналіста "Схід Life +" разом з загоном юних помічників поліції «Щит» прийняли участь у навчально-ознайомчому візиті до м. Сєвєродонецька. Програма поїздки була дуже насиченою! Підлітки ознайомилися із діяльністю Програми розвитку ООН в Україні, молодіжними неурядовими організаціями Сєвєродонецька та проектами, які були втілені ними в результаті співпраці із міжнародними організаціями, відвідали провідні ВНЗ області. Поїздка припала на святкування Дня Соборності України, тому запланований візит до департаменту масових комунікацій ОДА відбувся в неформальній обстановці.  Разом із співробітниками обласної держадміністрації, студентами, активістами, діти взяли участь в обласному заході – 300 людей створили Живий ланцюг єднання.
Багато корисної інформації отримали молоді журналісти й під час візиту до телеканалу UA: Донбас та радіо "Пульс". Дівчата спілкувалися із професіоналами, ділилися своїми планами та розповідали про свої роботи у журналістиці та відео зйомках. Зарано говорити, але наші студійці зуміли зацікавити керівництво телеканалу, тому їм було запропоновано спробувати себе у новому жанрі – радіомовленні. А тим часом, загін «Щит» побував у наших добрих друзів – Громадському майданчику «ХочуБуду», де залюбки готові підтримати активних початківців та поділитися успішним досвідом.    

Також був час й для розваг! Учасники візиту відвідали квест-кімнату та кінотеатр. Молодь набула досвіду, налагодила нові контакти, а тепер настав час планувати подальшу роботу, яка допоможе соціальній мобілізації для громадської безпеки і соціальної згуртованості.
Щиро дякуємо організаторам за таку цікаву та корисну поїздку та запевняємо, що ця поїздка стане  першим кроком до роботи на благо нашого міста, розробці та реалізаціїпроекту розвитку Щастинської громади!

Захід було організовано на підставі ініціативи Робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості Програмою розвитку ООН.