Візит до Щастя представника Посольства Королівства Нідерландів та керівництва ПРООН

2020-02-26

У місті Щастя відбулася зустріч робочої групи з питань громадської   безпеки, протидії домашньому насильству, соціальної згуртованості, гендерної рівності  з начальником політичного відділу Посольства Королівства Нідерландів в Україні Ріні БУС та керівником  Програми ООН із відновлення та розбудови миру Віктором Мунтяну, головою компоненту ПРООН «Громадська безпека та соціальна згуртованість» Рустамом Пулатовим, координатором з громадської безпеки Романом Хащенковим.

Під час візиту пані Ріні БУС та керівництво агенції ООН Програми ООН із відновлення та розбудови миру ознайомилися із двома проектами, які було реалізовано в рамках співробітництва із ПРООН за фінансової підтримки Нідерландів та Данії.

Поважні гості завітали до відділення поліції № 1 м. Щастя, на базі якого ГО «Агенція місцевого розвитку м. Щастя» разом із поліцейськими реалізувала перший у Луганській області проект, спрямований на впровадження методики «зеленої кімнати». Пані Ріні поспілкувалася із школярами, які проходили позашкільне навчання щодо протидії та попередженню шахрайства. Розмова вийшла теплою та невимушеною, дипломат цікавилася різними речами, а також про дитячі вподобання та шкільне життя.

Віктор Мунтяну, керівник  Програми ООН із відновлення та розбудови миру, заслухав представників керівництва ГУНП у Луганській області та начальника відділу поліції Вячеслава Дубчака щодо стану безпеки та проблем у реалізації політики взаємодії з населенням. Було підкреслено успішність проекту та поширення цього досвіду в цілому у Луганській області.

 Ще один реалізований проект, який презентували міжнародним партнерам, - «Створення громадської активності на базі міської публічної бібліотеки м. Щастя». Тож робоча група ПРООН м. Щастя зібралася саме у оновленої та сучасної бібліотеці. Представники  Програми ООН із відновлення та розбудови миру та посольства Нідерландів спілкувалися із щастинцями, їх цікавили такі речі, як стан медичної допомоги, зайнятість населення та проекти із самозайнятості, безпекові компоненти та стан надання адміністративних та правових послуг, відновлення житла, постраждалого під час конфлікту, можливість реалізації великого проекту у медичний галузі та прості речі, які хвилюють більшість городян.

Наприкінці зустрічі пані Ріні БУС та Віктор Мунтяну подякували присутнім за конструктивний діалог та вмотивовану роботу громадськості. Слід додати, головна проблематика, яку раніш відмічали респонденти під час створення профілю Щастинської громади, низький рівень згуртованості.

Тож головна теза сьогоднішнього візиту представників міжнародних партнерів – громада вже дійсно пройшла певний шлях до соціальної згуртованості, ініціативи громадських активістів мають бути почуті та втілені у життя, звісно усією громадою та за допомогою мобілізаторів ПРООН.