Віталій Комарницький підписав меморандум про співпрацю з ПРООН

2019-07-24
Віталій Комарницький підписав меморандум про співпрацю з ПРООН
 

У Краматорську відбулась зустріч голів Луганської та Донецької облдержадміністрацій – керівниками обласних військово-цивільних адміністрацій Віталієм Комарницьким та Павлом Кириленком з Постійною Представницею ПРООН в Україні Дафіною Ґерчеваю.

Під час зустрічі укладено двосторонній меморандум про взаєморозуміння між Луганською облдержадміністрацією та Програмою розвитку ООН. Його мета – забезпечення співробітництва та взаємодії у сферах, що становлять взаємний інтерес.

Відповідний меморандум підписаний й Донецькою облдержадміністрацією.

«Вважаю цю зустріч дуже символічною, оскільки землі Донбасу мають схожі проблемні питання, – зазначив очільник Луганщини. – Я вдячний ПРООН за підтримку жителів Луганської області, а також за допомогу регіону в напрямі економічного та соціального відновлення».

Також він наголосив на низку важливих питань регіону, а саме –ініціювання розроблення проекту будівництва залізничної гілки для забезпечення залізничного сполучення п’яти районів Луганщини, початок роботи з відновлення зруйнованого мосту через річку Сіверський Донець у Станиці Луганській та інше.

Віталій Комарницький поспілкувався з пані Дафіною Ґерчевою щодо гольф-машин для КПВВ «Станиця Луганська» для більш зручнішого перевезення пасажирів на ділянці дороги у 820 метрів.

У свою чергу, Постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева зазначила, що ПРООН і надалі співпрацюватиме з обласними адміністраціями задля відновлення сходу України, розбудови миру і покращення умов життя людей, які постраждали від воєнного конфлікту.

«Ми також розуміємо, що в цьому складному економічному стані підтримка міжнародних партнерів вкрай необхідна», – підкреслила вона.

На зустрічі були присутні:  менеджер Програми з відновлення розбудови миру Програми розвитку ООН в Україні Віктор Мунтяну, радник голови Луганської облдержадміністрації Анатолій Івченко та директор Департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Донецької облдержадміністрації Оксана Головко.

За інформацією прес-центру ЛОДА

В межах Програми ООН з відновлення та розбудови миру в місті Щастя працює Робоча група з безпеки та згуртованості.