В нашому місті працює «Університет без кордонів»

2019-05-03

Вже третій день в нашому місті працює «Університет без кордонів». Навчання проходять школярі та дорослі, та ще можливо долучитися до навчання усім бажаючим. 

Що вивчають: документалістику, журналістику та IT. Хто навчає: професорка Київського університету телекомунікації Ірина Щербина, відома українська кінорежисерка Лариса Артюгіна, білоруська кінорежисерка Марта-Дарія Клінава. Це основний блок навчання. Попереду приїзд гостей: спеціаліста із віртуальної реальності, легендарного білоруського документаліста та фахівця медіа із Німеччини.

А сьогодні в Університеті вчяться розробляти сайти на платформі Tilda, розпізнавати фейкові репортажі та писати сценарії документальних репортажів. Останній день навчання 11 травня. Цей проект громадської організації "НОВИЙДОНБАС" за підтримки Порсольства США в Україні.

3 травня відзначається Всесвітній день свободи преси, яку ми називаємо однією з підвалин сучасної демократії. Вільні, незалежні та плюралістичні ЗМІ забезпечують рівновагу думок та поглядів, контролює діяльність влади. Саме про це розповідала Лариса Артюгіна молоді.

В рамках проекту 6 та 10 травня в Щастинському Палаці культури відбудеться в 19:00 показ двох документальних фільмів: «Тато» і «Этот безумный, безумный, безумный «русский мир»».