В місті Щастя створена ініціативна група для впровадження реформи децентралізації

2019-06-04

4 червня 2019 року в місті Щастя відбулася громадська зустріч мешканців міста із заступником голови Луганської обласної державної  адміністрації  Іваненком Геннадієм Георгійовичем та директором Луганського Центру розвитку місцевого самоврядування Агібаловим Ігорем Володимировичем.

Геннадій Іваненко розповів присутнім про участь у нараді у Києві, яка відбулася під головуванням віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка. На нараді розглядалися питання реформи децентралізації. Саме на цьому заході Геннадію Іваненку та Ігорю Агібалову  вдалося привернути увагу до п’яті населених пунктів, які з 2015 року не брали участь у виборах до місцевих органів влади. До цього списку, нажаль,  відноситься також і місто Щастя.

Увага державних посадовців привернута, поставлено питання про участь населених пунктів, що розташовані на лінії розмежування у виборчому процесі та дотримання відповідних вимог безпеки. Агібалов наголосив, що необхідні документи щодо створення Щастинської об’єднаної територіальної громади з центром в місті Щастя вже надані депутатам Верховної Ради.

Тож можливо сподіватися на зацікавленість Верховної Ради в успішному та повному впровадженні реформи децентралізації на усієї території України. Також сьогодні було обрано ініціативну групу, яка від імені Щастинської громади буде ініціювати внесення змін ВР до відповідних нормативних актів.

У прифронтовому Щасті просять провести вибори до ОТГ - Телеканал UA: ДОНБАС