Відбувся офіційний візит Надзвичайного та Повноважного Посла Федеративної Республіки Німеччини

2019-05-07
Сьогодні, 7 травня, відбувся офіційний візит Надзвичайного та Повноважного Посла Федеративної Республіки Німеччини Ернста Райхеля та Генерального консула Німеччини (офіс Дніпро) Вольфганга Мьоссінгера до міста Щастя. Пан Ернст Райхель в перший раз завітав на Луганщину. Його подорож розпочалася із Сєвєродонецька та Станиці-Луганській, де він ознайомився з роботою КПВВ “Станиця Луганська”.
 
На зворотньому шляху Посол відвідав військово-цивільну адміністрацію міста Щастя, де мав зустріч із керівником ВЦА Дмитром Скворцовим та директором Луганської ТЕС Борисом Сафоновим. Ернст Райхель зазначив важливість питання енергобезпеки регіону та в цілому соціально-економічної ситуації населених пунктів, розташованих на лінії розмежування. Дмитро Скворцов ознайомив пана Райхеля з ситуацією в місті Щастя та запропонував директору ЛуТЕС обговорити детальніше проблеми в енергетичній галузі. Борис Сафонов уточнив для офіційної делегації суть проблеми з постачанням вугілля групи А та готовність компанії ДТЕК провести модернізацію обладнання електричної станції для використання газової групи вугілля за умовами допомоги у налагодженні залізничного сполучення у регіоні. Посол Федеративної Республіки Німеччини виразив зацікавленість у вирішенні енергетичного питання Луганщини та подальшої зустрічі із керівництвом ДТЕК. Однак він наголосив на можливості звертання до інших джерел міжнародної фінансової підтримки.
 
Також під час зустрічі було обговорено загальну соціально-економічну ситуацію в Щасті, проблеми транспортної логістики та медицини, питання надання гуманітарної допомоги.
 
Під кінець візиту сторони обмінялися подарунками. Повноважному Послу Федеративної Республіки Німеччини Ернсту Райхелю та Генеральному консулу Німеччини Вольфгангу Мьоссінгеру дуже сподобалися подарунки від учнів Щастинської школи мистецтв. Обидва полотна виконані в техніці батік та присвячені темі України та символам її державності. Другий подарунок став також приємною несподіванкою для іноземних гостей. Це кружка-щастя (робота Олексія Романова) з видами нашого міста та QR-кодом для сканування з телефону інформації про минуле та теперішнє життя міста Щастя.
 
Пан Ернст Райхель щиро подякував за гостинність і вручив керівнику ВЦА на пам'ять про зустріч невеличкий подарунок.