Відбулося урочисте відкриття проекту «Облаштування двох «зелених кімнат»

2020-02-03

Сьогодні, 3 лютого, відбулося урочисте відкриття проекту «Облаштування двох «зелених кімнат» у відділенні поліції № 1 Новоайдарського ВП ГУНП в Луганській області м. Щастя». Проєкт  реалізований ГО «Агенція місцевого розвитку м. Щастя» у співпраці з поліцією та військово-цивільною адміністрацією міста Щастя в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Його спрямування – не тільки відновлення високого ступеню безпеки, особливо дитячої, але й створення умов  для діалогу між населенням, зокрема дітьми, та владою, через посилення згуртованості  громади та підвищення рівня довіри населення міста до Національної поліції України. Як саме впроваджено основні ідеї «зеленої кімнати» розповіли діти – члени ГО «Молоді міцні лави». Вони донесли до запрошених на урочисте відкриття керівників Управління поліції району та області, що діти також формують позитивний імідж поліцейського, довіру до поліції, а впроваджена у відділенні нова методика роботи з молоддю не просто підвищує їх правову обізнаність, а найголовніше створює простір довіри,  дружнього спілкування та порозуміння.

Тож інспектор з ювенальної превенції Тетяна Колеснікова та ГО «Молоді міцні лави», представники трьох шкіл міста Щастя, зустріли своїх гостей дружніми вітаннями, їх маленька співоча презентація була щирою, енергійною  та викликала оплески у запрошених гостей. То що проект вдалий та відповідає цілям ПРООН сказав спеціаліст із безпеки та згуртованості Еміль Коренєв. Він додав, що громада не просто зробила новий майданчик безпечного надання правових послуг, а згуртувала сили громадськості, адмінресурсу, різних навчальних закладів та поліції.

Світлана Клімкова, в.о.керівника ВЦА, подякувала усім, хто приймав участь у реалізації проєкту, який змінив обличчя старої, закостенілої установи на сучасну, привітну та дійсно дружню до громадян.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення ((UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Германії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.