Відбулися збори ініціативних мешканців міста Щастя

2017-03-24

Вчора, 23 березня, в малому залі Палацу культури відбулися збори ініціативних мешканців міста Щастя. На порядку денному обговорювалися питання формування Громадської ради при виконавчому комітеті Щастянської міської ради, проблеми міста, пріоритети їх вирішення та написання проектів під ключові питання.

На зустрічі були присутні 14 осіб. Це дуже мало, проте й багато, тому що прийшли ті, хто хоче вкласти часточку своєї праці у покращення життя нашого міста, щоб у нас з вами попереду було розвиток і перспективи.

Саме про це говорив на зустрічі заступник міського голови Володимир Тюрін. Зокрема, він повідомив присутнім новину щодо процесу створення територіальної Щастинської громади. А саме, лист про проведення в Щастя виборів вже підписано в Луганській ОДА та надіслано до ЦВК. Тепер, як сказав Володимир Петрович, залишається чекати відповіді з Києва. До створення громади ми готові не тільки психологічно. Всі юридичні документи підготовлено та навіть тільки що схвалено проект під створення Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), з фондом під його реалізацію 6 млн.

          Тюрін підкреслив той факт, що створення громади, насамперед, державний механізм, хочемо ми цього чи ні, а процес децентралізації проходить по всій Україні. Зараз, коли до нас заходять іноземні фонди, хоча і в меншій мірі, ніж рік тому, треба використовувати шанси на освоєння різних грантів.

Аналізуючи соціальні, економічні проблеми міста, його потенційно інвестиційну привабливість, можна писати проекти і захищаючи їх, реалізовувати наші, якщо і не мрії, то реальні потреби городян. Присутні жваво відгукнулися на цю пропозицію, піднявши питання доріг, озеленення, комунікацій, реконструкції  БК і багато іншого.

У руслі обговорюваних тем на зустрічі почали обговорювати створення при органах виконавчої влади Громадської ради. Ми з вами разом будемо крок за кроком розбиратися в цьому питанні, вивчати документи, вести конструктивний діалог, створюючи ініціативні групи громадян, зацікавлених у реалізації державної політики на місцевому рівні з урахуванням думки громадськості. Про наступної зустрічі буде повідомлено додатково.