Урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

2019-02-15
Урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

 

Сьогодні, 15 лютого, в актовій залі Щастинського Палацу культури відбулися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 30-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан. На святковому концерті присутніх ветеранів привітали містяни, творчі колективи Палацу культури, школи мистецтв та учні середньої загальноосвітньої школи № 1 імені К. Кутового, ім’я якого навіки поєднало сучасне покоління молоді із спілкою ветеранів. Вручені квіти та вітальні листівки, увага та шана, проникливі слова та подяка за виконаний військовий обов’язок – так вітали воїнів-інтернаціоналістів. Але не всі  повернулися з Афганістану.

Пам’ять воїнів-афганців, які віддали життя за українське сьогодення, присутні вшанували хвилиною мовчання.
З нагоди 30-ї річниці Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів були вручені листи подяки дванадцяті щастинцям. Також  керівництво Новоайдарського району вручило Позньому Сергію Віталійовичу та Новікову Віктору Вікторовичу - учасникам бойових дій пам’ятні медалі та грамоти Української Спілки ветеранів Афганістану та Луганської обласної організації союзу воїнів – інтернаціоналістів.

Ведучі згадували поіменно воїнів-афганців, мужніх чоловіків та тендітних жінок, які нарівні із чоловіками виконували свій інтернаціональний обов’язок.  Таких в нашому місті дві жіночки – Людмила Анатоліївна Бєлоусова   та Людмила Василівна Боровкова. Молодший сержант запасу із 18-річним стажем військової служби та державними військовими відзнаками, Людмила Василівна і зараз веде активне життя та займається громадською діяльністю.

Одним із напрямків роботи Спілки воїнів-інтернаціоналістів є патріотичне виховання молоді. Ветерани жадані гості в навчальних закладах міста. В минулому році в школі № 1  імені К. Кутового була зароджена добра традиція -  турнір із шахів за участю школярів та військових ветеранів. Тож 13 лютого  відбувся вже другий турнір, присвячений Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів. Майже п’ятдесят учнів взяли участь у заході, під час якого вони неформально  спілкувалися із ветеранами, обмінювалися враженнями та набували досвіду.  

Завтра воїни-інтернаціоналісти візьмуть участь у почесній ході та покладуть квіти до меморіальній дошці, присвяченої Костянтину Кутовому та пам’ятного знаку воїнам, загиблим в Афганістані.