Український жіночій фонд розпочинає проект у Щасті

2019-02-06

Представниці Українського жіночого фонду сьогодні, 6 лютого, провели першу зустріч із жінками Щастинської громади. Фонд представляли Тетяна Литвинова та Яна Любимова.

Український жіночий фонд у партнерстві зі Структурою ООН Жінки в Україні розпочав впровадження проекту «Просування прав людини та гендерної рівності за допомогою мобілізації громад задля розширення можливостей» терміном на три роки. УЖФ, як розповіла Тетяна Литвинова, діє вже 17-1 рік в Україні. Перша фаза проекту торкнулася 39 громад та охопила 563 жіночки, та 52 чоловіка. Зараз розпочалася друга фаза.

Що це зазначає? Поперед всього, це розширення можливостей для жінок брати участь у житті свого міста, усієї громади, говорити в голос про свої потреби, впливати на прийняття рішень на різних рівнях, почувати себе невід’ємною частиною громадянського суспільства та ініціювати зміни, направлені на розвиток громади. В розмові з присутніми на зустрічі жінками Тетяна не раз поверталася до процесу децентралізації в Україні та змінам, до яких громади та найактивніший їх потенціал - жінки, повинні бути готові. Посилити жінок, зорієнтувати їх в сьогоденні, посилити професійні навички, спонукати на громадську активність, на новий сучасний рівень залученості до розвитку, відбудови своєї громади на всіх рівнях.

Яна Любимова, координатора по Луганській області, зазначила форму співпраці жінок у проекті. Це насамперед створення локальних груп самодопомоги, в рамках яких буде проходити навчання, розвиток та, нарешті, реалізація найуспішніших проектів розвитку. Тому ми чекаємо активних жінок, які прагнуть змін.