У Щасті вшанували Героїв Революції Гідності

2020-02-20

Україна 20 лютого вшановує Героїв Революції Гідності

Нагадаємо, цей день був внесений до календаря особливих дат згідно з Указом президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні".

Саме в ці дні шість років тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею.

20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану.

У місті Щастя пройшли заходи, приурочені до вшанування Героїв Революції Гідності.  Фільм про події, які відбулися 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві  показав на великому екрані Щастинський Палац. Навчальні заклади провели виховні години та обговорення історичних подій шестирічної давнини.

До шостої щорічної всеукраїнської акції «Ангели пам’яті»  приєдналися громадська спільнота щастинців. Представники адміністрації міста, комунальних установ, навчальних закладів та громадських організацій зібралися у сквері Пам’яті. В долонях у кожного біліли паперові ангели, їх заздалегідь приготували жінки та діти на заняттях громадської організації «Культурна фортеця», Щастинської обласної санаторної школи та Щастинського професійно-технічного ліцею. Слова пам’яті по загиблим та білі паперові ангели на деревах скверу, як згадка про Небесну Сотню.

А також спогад про Луганчан – живих та загиблих учасників подій  Революції Гідності, усі вони відтепер занесені до пам’ятної книги. Сьогодні це нове видання подарували директорка та педагог  Щастинського професійно-технічного ліцею публічній універсальній бібліотеці. Засновники ГО "Культурна фортеця" також передали публіцістичні та художні видання українських письменників до книжкого бібліотечного фонду.