У Щасті відзначили День Гідності та Свободи

2020-11-20

День Гідності та Свободи – одне зі знакових державних свят у новітній історії України. Воно приурочене двом революціям в Україні – Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Щороку День гідності та свободи українці відзначають 21 листопада – в річницю початку Євромайдану.

Цей день – це день і радощів, і смутку. Революція Гідності, яка розпочалася з виходу молоді на Майдан Незалежності 21 листопада 2013 року, назавжди змінила українців. Сотні українців виборювали свободу на Майдані столиці України. Ми вчергове довели, що здатні згуртуватися навколо великої мети – свободи і незалежності.

Сьогодні, напередодні 21 листопада, Щастинська громада разом з всією Україною згадує ці події. О 09:00 годині відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку та хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні, загиблих воїнів АТО.

У навчальних закладах пройшли класні часи та бесіди, присвячені пам’ятним подіям Революції Гідності. А місцеві бібліотеки підготували тематичні виставки.

У Щастинському Палаці культури на майстер-класі діти разом з дорослими – керівниками наших бібліотек та керівником ВЦА створювали образ мирної України як дерево життя – волелюбне, незламне та неймовірно красиве. На пам’ять про спільну роботу діти сфотографувалися із керівником військово-цивільної адміністрації біля власноруч прикрашеного дерева життя.

До Дня Гідності та Свободи колектив Щастинської ЗОШ №1 ім. Костянтина Кутового  приурочив вибори шкільного президента. Недарма в межах позашкільної програми діти навчалися азам демократії, парламентаризму та вигартовували лідерські якості. Чотири кандидати представили свої виборчі програми та захищали їх перед учнями та вчителями. Тож сьогодні увесь учнівський та педагогічний колектив демократично зробив свій вибір. Попереду підрахунок голосів, звіт виборчої комісії та інавгурація президента школи. Саме така кропітка робота з молоддю здатна об'єднати українське суспільство, нагадує про те, що всі ми різні, але для нас однакові цінні і гідність, і свобода.