У Щасті відсвяткували Міжнародний день захисту дітей

2018-06-03

   Дорогі діти та дорослі, вітаємо вас із початком     літа! Цей день, 1 червня, став не тільки сонячним, а  й насправді  яскравим, позитивним та цікавим! Міжнародний день захисту дітей — святкується щорічно, і традиційно, 1 червня з нетерпінням чекають усі маленькі щастинці.

Цей день для малечі асоціюється із цукерками, морозивом, атракціонами і початком таких довгоочікуваних літніх канікул. Однак це свято насамперед орієнтоване на суспільство в цілому, адже основна мета – це захист  прав, життя і здоров'я дітей. Цього дня світова спільнота закликає також зупинити домашнє насильство, проводить освітні компанії для дітей з інформацією про те, куди вони можуть звернутися в разі обмеження їхніх прав.

Тому в Щасті для дітей відбулась не тільки яскрава розважально-ігрова програма та святковий концерт ансамблю танцю «Цвітень» колективушколи мистецтв. Юних щастинців розважали та, в водночас вчили, служби відділення поліції № 1  м. Щастя, міської станції швидкої медичної допомогита ДПРЧ. Правоохоронці, рятівники та медики в рамках Всеукраїнської акції «Попередити. Врятувати. Допомогти» змогли не тільки навчити дітей та вдосконалити знання щоб запобігти лиху, але здивували усіх присутніх на площі підготовленими сюрпризами.

Бійці підрозділу Луганськ-1 продемонстрували відточені професійні елементи рукопашної бійки, а працівники поліції мов вихор ввірвались на  площу на двох автомобілях та імітували затримання злодіїв. Поліціанти  дали потримати чи доторкнутися всім бажаючим до різного виду зброї, побалакали про правила дорожнього руху з живим світлофором.   Глядачі були в захваті.

Не менш цікавим та нешаблонним був виступ служби ДПРЧ. Рятівники показали спецмашину зсередини, підсаджуючи хлопців та дівчат у кабіну величезної машини, та на ділі продемонстрували спец обладнання. Вони гнули залізо, різали труби та поливали з брандспойта «вогневий спалах».  Це було переконливо. Навіть дорослі цікавились щодо технічних можливостей щастинських рятівників.

Та яке ж міське життя зостається поза увагою медичних робітників – біля машини швидкої медичної допомоги також був натовп зацікавлених дітей та батьків. В легкій, невимушеної формі лікар розтлумачував перші дії по до медичної первинної допомозі.   

Свято закінчилось блискавичним концертом в виконанні танцюристів щастинської школи мистецтв. Дитяче свято добігло свого кінця, але попереду ціле літо, з несподіяними сюрпризами та літніми канікулами. Гарного літа та відпочинку вам, маленькі щастинці!

ФОТО ЗВІТ